cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

IZ ISTRAGE PROCURILI NOVI ZASTRAŠUJUĆI DETALJI: Otmičari male Maše imali su monstruozan plan…

Ovakav slučaj kidnapovanja, koji su počinili stranci u Srbiji, još nije zabilježen kod nas, tvrdi kriminolog Zlatko Nikolić, komentirajući pokušaj otmice dvogodišnje Maše Prenković.


“ODSJEKAO SAM SE OD STRAHA”: Ispovijest oca djevojčice koju je mafija istrgla majci iz ruku
Porodica francuskih otmičara, otac Mišel Sebastijan (46), majka Sandrin Goren (50) i kćerka Kristel Eje (25) pronašli su Mašu P. iz Beograda preko Fejsbuka i skovali plan da je otmu, a njen DNK su, navodno, planirali da poture na sudu kako bi dokazali da Kristelin bivši muž nije otac njene kćerke Sintije.

Ipak, po svemu sudeći to ne bi bio kraj ovog “posla”. Sumnja se da su djevojčicu poslije svega htjeli da prodaju pedofilima za 100.000 eura!

– Kidnaperi su mislili i na najsitnije detalje, pa su otetu djevojčicu skinuli i obukli joj unaprijed spremljenu novu garderobu, čak i veš i čarape, a njene stvari su bacili negdje usput, a da bi bili sigurni da dijete neće plakati za roditeljima dali su joj da popije sedativ, koji ju je potpuno omamio. Otmičari su htjeli da djevojčicu najprije iskoriste za DNK analizu u brakorazvodnoj parnici, a onda da je prodaju za 100.000 eura – kaže za Informer izvor iz istrage.

Kriminolog Zlatko Nikolić, međutim, smatra da se ova trojka nije samostalno upustila u otmicu, nego da su oni samo izvršitelji.

On kaže da je potpuno nejasno zbog čega bi neko potegao čak iz Francuske radi otmice.

– Djece Mašinog profila sasvim sigurno ima i u Francuskoj, a ako su tražili zemlju u kojoj bi ovako nešto moglo da prođe neprimijećeno, zašto su odabrali Srbiju, a ne Moldaviju, u kojoj su kidnapovanja ove vrste mnogo češća. Takođe, sama akcija je preskupa, pogotovo za sitne kriminalce, očito diletante, kakvi su ovi otmičari. Čini mi se vjerovatnijim da je u pitanju bio pokušaj otmice radi preprodaje djeteta, a u takvom poslu otmičari su zaduženi samo za tranzitni dio i nisu sposobni da vode posao – izjavio je Nikolić za Blic.rs.

Kriminolog objašnjava da u ovakvim slučajevima kriminalci često policiji i tužilaštvu prodaju po nekoliko različitih priča o svrsi zločina, uglavnom kako bi zaštitili finansijera, koji često do kraja ostaje neotkriven.

– Sigurno su imali i insajdera u Srbiji, nemoguće je da su se tako lako snašli u potpuno nepoznatom gradu. Što se tiče Fejsbuk profila, naši ljudi moraju da shvate da iznošenje bilo kakvih informaciju o djetetu na društvenim mrežama predstavlja opasnost – kaže Nikolić u izjavi za Blic.rs.

Izvor: doznajemo.com