cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

ZLOČIN KOJI JE ŠOKIRAO MNOGE: Ubio i iskasapio prijatelja koji mu je pomagao u životu, a onda po kafićima…

Milanu Grujičiću (38) iz Bele Crkve određen je pritvor od 30 dana jer je ubio i iskasapio prijatelja Pavela Anku (75). On je juče popodne saslušan u tužilaštvu u Pančevu i protiv njega je pokrenuta istraga za teško ubistvo iz koristoljublja, ali i za nedozvoljeno nošenje oružja.


- Tragamo za pištoljem kojim je počinjeno ubistvo, ali su pronađeni metak i čahura. Djelimična obdukcija pokazala je da je žrtva najprije upucana u glavu, a potom iskasapljena. Osumnjičeni je dijelove tijela spakovao u šest kesa i stavio u zamrzivač. Čekao je trenutak da se otarasi dokaza – priča izvor Blica i dodaje da je kod osumnjičenog pronađeno 1.500 eura za koje se pretpostavlja da su pripadali ubijenom Pavelu Anki.

Niko sa sigurnošću ne može da tvrdi koliko je Pavel imao novca u trenutku smrti, a porodica vjeruje da se radi o 5.000 eura.

Ipak, Grujičića ništa nije odavalo da je naglo došao do novca. Ponašao se potpuno normalno, ali je svakog dana sjedio po kafićima u Beloj Crkvi.

– Tih dana je bio redovan gost u kafićima. Ponašao se neupadljivo, a dolazio je u lokale samo kad ima novca. Ne mogu da vjerujem da je danima mirno ispijao pića, a da je iskasapio prijatelja prije toga – objašnjava konobar.

Policija je privela i Mišela D. (62), Grujičićevog podstanara, ali ga je pustila jer nije ništa znao o monstruoznom zločinu. Privođen je još jedan muškarac iz Bele Crkve jer je navodno osumnjičenom pomogao da ukloni dijelove žrtvinog automobila marke “ford”.

Grujičić je tvrdio da je pronađenih 1.500 eura njegovo i da ih je dobio za prodaju automobila. Ali vozilo je prodao pre godinu dana za 500 eura.

Zanimljivo je da je tokom obilazaka kafića jednom prilikom čak pominjao pokojnog Pavela.

– Vjerovatno je u Rumuniji – rekao je.

Anka je imao firmu u Rumuniji, a bio je njemački penzioner i kolekcionar antikvarnog namještaja. Pavel je čak novčano pomagao ubici, koji nije bio zaposlen.

Izvor: Doznajemo.com/Blic.rs