cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

POTVRĐENO: Zmajevima stiže strašno pojačanje…

Mladi fudbaler italijanske ekipe Atalante iz Bergama Anton Krešić u budućnosti bi mogao  nositi dres fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, iako je skupio 31 nastup za mlađe selekcije Hrvatske.

Anton Krešić je rođen 29.  januara 1996. godine u Kaknju i igra na poziciji stopera.


Ovaj mladi fudbaler je u centru pažnje sportske javnosti, jer može nastupati za reprezentacije BiH i Hrvatske.

Krešić je u veoma kratkom  roku dospio do prvog tima Atalante, jer ako se uzme činjenica da je u januaru bio igrač juniorske ekipe NK Zagreb. Specifično za ovog robusnog stopera je što se veoma dobro snalazi u protivničkom šesnaestercu, i da je jesenas bio 10 puta strijelac za Zagreb, a isto je nastavio i u Italiji gdje je u pet utakmica bio strijelac dva gola.

Nakon odigranog Viareggio cupa, skrenuo je pažnju na sebe. Nekoliko  timova ga već sada želi vidjeti u svojim redovima, ali morat će malo sačekati jer je Anton potpisao ugovor na četiri godine sa Atalantom.

Krešić je prošlo kolo u Seriji A bio na klupi Atalante protiv neprikosnovenog Juventusa.

Doznali smo da otac Filip nema ništa protiv da njegov sin nastupi za Bosnu i Hercegovinu, a naša reprezentacija dobije dugoročno rješenje na poziciji stopera.

Zahvalili smo mu se na razgovoru, i poželjeli da njegov sin nastavi sa dobrim igrama a nama ostaje da se nadamo da će zaigrati za BiH.

Izvor: zmajevibi7.blogspot.com