cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

POGLEDAJTE ŠTA SE DEŠAVA U SRBIJI: Serija monstruoznih zločina od kojih se ledi krv…

Do prije samo par godina, o svireposti u srbijanskoj crnoj hronici pisalo se jedino u kontekstu mafijaških obračuna. Paljenje i kasapljenje članova porodice i slučajnih prolaznika, koje je bilo uznemirujuće čak i kao ideja, skoro preko noći postalo je svakodnevica.

Od početka ove godine, ili za samo 49 dana, naslovne strane novina u Srbiji preplavilo je čak pet monstruoznosti, koje kao da su došle iz najgore noćne more, piše Telegraf.

Prvi u nizu košmara, odigrao se 18. januara u Batajnici, kada je Svjetlanu Urošević (45) bivši muž Radan Urošević (51) pokušao da ubije tako što ju je polio razređivačem, a onda zapalio. Nesretnu ženu od jezive smrti spasio je komšija Milan Dobrić (35), kada je čuo nekoliko udaraca i vrisak žene koja je dozivala upomoć.

Milan je Svjetlani spasio život polivajući je vodom iz lavora, dok su joj gorjela leđa, potiljak i grudi. Sa opekotinama koje su zahvatile 50 posto kože, ona je prebačena na Kliniku za plastičnu hirurgiju, a njen bivši muž je uhapšen u svom stanu, pošto je priznao zločin.

Samo osam dana kasnije, dogodio se mnogo bizarniji zločin.

Obren Zirojević (35) iz Mirijeva 26. januara ubio je i raskomadao tijelo prvog komšije Drage Mašulovića (61) zbog duga od 20.000 eura.


Zirojević: Pojavila mu se žena pa nije uspio skloniti dijelove tijela (Foto: Telegraf.rs)

“Prodao sam njegov “audi”, ali nisam htio da mu dam novac. Rekao sam mu da dođe da se dogovorimo i onda sam ga ubio i isjekao. Nisam uspio da sklonim sve dijelove tijela, jer mi se žena pojavila, pa sam dijelove noge sakrio u plakar u namjeri da ih se kasnije riješim. Potom sam zaboravio da sam ih tamo ostavio”, mirno je obrazložio ubica u policiji.

Sličnu brutalnost pokazao je i maloljetnik Suan B. (17) sa Karaburme koji je 29. januara do smrti tukao svoju nevjenčanu ženu Zulfu Hajrizaj (18), jer je sumnjao da ga vara.

Monstrum je Zulfi satarom smrskao lobanju na nepoznatom mestu, a onda prenio njeno tijelo u kuću u kojoj su njih dvoje živjeli sa njegovom majkom i dvojicom braće.


Maloljetni Suan Zulfi satarom smrskao lobanju (Foto: Telegraf.rs)

Istog dana, Suan se predao policiji i priznao ubistvo.

Da je riječ o talasu ludila, nad kakvim smo se oduvijek izdaleka zgražavali slušajući vijesti iz stranih zemalja, bilo je jasno kad je prije sedam dana bravar Predrag Lejić (40) iz Beograda probao da se ubije na na Starom sajmištu, na depou „Parking servisa“, bijesan zato što mu je pauk dva puta za nekoliko sati odnio automobil.

Odbijajući da plati kaznu, nakon što je prethodno oteo svoj “Renault” sa parkinga i pobjegao, Lejić je polio benzinom i zapalio sebe i dvojicu policajaca, koji su pokušali da ga odvrate od ovog čina.

Kao da ovi užasi nisu dovoljno uznemirili građane Srbije, u samo tri dana dogodile su se još dvije tragedije koje su učinile da se više niko ne osjeća bezbjedno.

Prekjuče popodne, u naselju Batajnica, pedesetogodišnji prolaznik izbo je mačetom Stevana Katilovića (35), poslije kraće svađe u saobraćaju, kada je Katilović, pokušavajući da se isparkira, zamolio nepažljivog pješaka da se pomeri.


Katilović, nakon napada mačetom, iskrvario na smrt (Foto: Telegraf.rs)

Umjesto da učini ono što je Katilović očekivao, ubica je izvadio mačetu, prerezao nos vozaču, a onda ga ubo u preponu. Katilović je iskrvario na smrt, dok je njegova supruga pokušavala da ga spasi.

Da psihopata poput Obrena Zirojevića ima još, stavio nam je do znanja Milan G. (39) iz Bele Crkve, koji je osumnjičen da je ubio i iskasapio na komade Pavela Anku, najvjerovatnije zbog ljubomore.

Nestanak Pavela Anke, iz sela Grebenca, čiji se svaki trag izgubio 9. februara, prijavio je policiji njegov sin. Opsežna istraga odvela je inspektore do doma osumnjičenog, u kojem su nađeni dijelovi Ankinog tijela.

Milan G. je, kako se pretpostavlja, bio uvjeren da Anka ima aferu sa njegovom suprugom, zbog čega ga je ubio, a potom njegovo tijelo isjekao na komade i stavio u kese.

Izvor: Avaz