cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

TRI MJESECA NAKON ŠTO SU DOKTORI OTKRILI DA SE KANCER PROŠIRIO: Umrla poznata pjevačica…

Predložili su joj kemoterapiju, ali ona ju je odbila zbog trudnoće da ne bi naškodila nerođenom djetetu. U četvrtom mjesecu 2013. godine rodila je zdravog dječačića, a kasnije se za javnost otkrilo da je dijagnoza kancera uspostavljena još u drugom mjesecu 2013….


Nešto manje od tri mjeseca nakon što su nalazi CT-a pokazali da su se maligne promjene u njenom organizmu proširile, u ponedjeljak je preminula jedna od najpoznatijih ruskih pjevačica Žana Vladimirovna Friske, koja je idućeg mjeseca trebala napuniti 41 godinu.

Fotografija u prilogu ovog teksta jedna je od njenih posljednjih objavljenih u javnosti i iako je postojala određena nada da bi se zdravstveno stanje moglo poboljšati, pjevačica je tada hodala praktično sama, tek uz malu pomoć, ipak se pokazalo da je bolest bila fatalna.

Veliku popularnost u Rusiji, ali i drugim zemljama ruskog govornog područja počela je sticati 1996. godine, kada se pridružila ženskom bendu “Blestjaščije” 1996. godine, a 2003. se upustila u samostalnu karijeru pjevačice, glumice i povremeno modela.

Njen najpoznatiji singl je pjesma “Ja bila” koja je dominirala ruskim top listama.

20. 1. prošle godine, njen suprug Dmitrij Šepelev (također pjevač i TV lice) objavio je putem web stranice Friskeove da je njegovoj ženi dijagnostikovan kancer. Drugi izvori navodili su da je bilo riječ o IV stadiju glioblastoma, malignog tumora mozga.

Predložili su joj kemoterapiju, ali ona ju je odbila zbog trudnoće da ne bi naškodila nerođenom djetetu. U četvrtom mjesecu 2013. godine rodila je zdravog dječačića, a kasnije se za javnost otkrilo da je dijagnoza kancera uspostavljena još u drugom mjesecu 2013. godine, mnogo prije nego što je javnost za sve doznala.

Izvor: Doznajemo.com/A.N.