cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

PROKLESTVO PORODICE ADEMOVI: Izet došao iz Švicarske i objesio se… A prije toga je Fahrudin zaklao je majku Zilhu…

Izet Ademović (56) iz Potočara kod Srebrenice u ponedjeljak poslije podne izvršio je samoubistvo vješanjem, potvrđeno je iz Centra javne bezbjednosti Bijeljina. Nakon dojave pripadnici Stanice javne bezbjednosti Srebrenica izašli su na lice mjesta, gdje su s kolegama iz Bijeljine izvršili uviđaj.


Dosta ulagao

Izet je privremeno živio i radio u Švicarskoj, a u svoju kuću, koju je prošle godine kupio odmah pored one amidže Šećana, došao je na odmor i sebi oduzeo život. Mještani kažu da je bio miran te da je dosta ulagao i radio na kupljenoj kući.

Njegovo vješanje među mještanima Potočara podsjetilo je na mnoga samoubistva i ubistva u porodici Ademović, koja se prije 40 godina iz srebreničkog planinskog sela Likari doselila u Potočare.

Dahmo Ademović, jedan od najboljih rudara Rudnika olova i cinka „Sese“ kod Srebrenice, ugledan domaćin, u Potočare se doselio kada mu se u Likarima objesila najstarija kćerka. Na isti način i Dahmo je pred Agresiju na BiH sebi oduzeo život.

 Porodične kuće zjape prazne:
Nasljednici ih žele prodati
Uklete kuće

Tokom minulog rata, tačnije 1993. godine,  Dahmin sin Halid  je u svojoj kući iz puške  ubio tri svoje tetke, a zatim i sebi oduzeo život. Njegov drugi sin Fajko prije četiri godine u kući je ubio svoju majku Zilhu i trenutno se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne.

Nakon ovih tragedija, tri kuće porodice Ademović zjape prazne jer u njima nema ko da živi, a imanje oko kuće održava Dahmin brat Šećan, čija je kuća prekoputa bratove. Preživjeli Dahmini nasljednici žele prodati kuće i imanje, ali niko neće da kupi kuće u kojima se dogodilo toliko ubistava i samoubistava.

Zaklao majku i nožem se izbo po stomaku

Fahrudin Ademović Fajko (48) 20. septembra 2012. godine zaklao je majku Zilhu (77) u porodičnoj kući. On je nakon zločina izašao na regionalni put Bratunac - Srebrenica krvav i go do pojasa. Tada je pokušao izvršiti samoubistvo ubadajući se nožem u stomak. Prije ubistva liječen je zbog psihičkih problema, a sada je u zatvoru.

Avaz