cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

OVO SU DETALJU ZLOČINA KOJI JE ŠOKIRAO BOSNU: Sin u snu predosjetio da će mu otac ubiti majku…

Četvorogodišnji Andrej nedavno je sanjao da mu je tata ubio majku.

U snu je mali Dino, kako ga zovemo, jecao: "Mama, volim te!" U noći kada je ubijena, usnio je da mu je majka došla kraj prozora sobe. Danas je non-stop doziva.


Ovako svoju potresnu ispovijest za "Nezavisne" počinje Snježana Jevtić, tetka Mile Malešević (24), koju je preksinoć u Prnjavoru hladnokrvno bombom raznio nevjenčani suprug Dalibor Gavrić (42), a sebe teško ranio.

On je primljen u Univerzitetski klinički centar RS sa oštećenjem pluća, jetre, slezene, želuca, te brojnim gelerima u svim dijelovima tijela, i zdravstveno stanje mu je jako teško, a sve prognoze su krajnje neizvjesne.

Na lokalnom putu Prnjavor - Grabik Ilova, u mjestu Maćino Brdo, ispred kafića "Acapulco M", koji je Mila držala i u kojem je radila, juče se okupila rodbina nesrećne djevojke, čiji je život već duže vrijeme ravan košmaru. Cvijeće i svijeće, te u crninu obučeni bolom shrvani rođaci, koji od patnje jedva mogu da izuste pokoju riječ, u nevjerici su posmatrali tragove krvi i krater u asfaltu nastao od eksplozije bombe.

Gavrić je, kako nam pričaju mještani, zaposlen u Beču, ali je proteklih nekoliko dana često navraćao u kafić, s tim što je preksinoć dolazio dvaput. Prvo se svađao sa Maleševićevom, a zatim je otišao, te se vratio sa bombom iz koje je izvukao osigurač i bacio ga na pod.

Objekat i bašta su tih momenata bili puni ljudi, koji su se, poput stampeda, razbježali, a Mila je prišla Daliboru, te ga zagrlila, rekavši mu "hajmo napolje", vodeći ga niz put, dalje od gostiju lokala. Pokušavala je, dakle, da spriječi tragediju nesagledivih razmjera. U tome je uspjela, ali nije mogla sebe spasiti. Uslijedila je eksplozija.

Poslije nje su zavladali muk i neopisiva tuga.

"Upoznali su se prije šest godina u jednom kafiću u kojem je ona radila, a on držao. Njihovu vezu obilježila je njegova ljubomora. On je radio u Beču, a ona je bila ovdje, s tim što je ponekad išla kod njega. Ne mogu dušu griješiti, ponekad joj je davao para. Na kraju je, ipak, odlučila da stavi tačku na tu vezu. Rekla mu je da neće više ništa s njim", priča Jevtićeva.

Međutim, Dalibor nije dao mira svojoj nevjenčanoj supruzi. Ona ga je blokirala na Facebooku, ali je on otvorio lažni profil pod imenom Abdulah Sulejmani.

Slao joj je užasne poruke - da će ubiti nju, da će ubiti sebe! "Neku veče joj je pisao da je progutao tablete", priča ožalošćena tetka. "Nezavisne" saznaju da je Dalibor jednom prilikom Mili čak prijetio da će završiti kao Ksenija Pajčin, pjevačica koju je ubio ljubomorni momak Filip Kapisoda, a koji je presudio i sebi.

Pretpostavlja se da je u njemu nešto puklo kada je ona nedavno našla drugog momka.

"Tukao je nije, a vidite šta sad uradi! Volio ju je, nije mogao da se pomiri s tim da ga je ostavila. Gavrić to nije mogao da podnese", pričaju mještani.

Tragediju danas teško podnose svi.

Njen otac Milivoj Malešević je na Facebooku napisao: "Zbogom, dušo tatina!" Niko juče ujutru nije smogao snage da malom Andreju kaže da majku više nikada neće vidjeti. Mila je, kao podstanar, živjela iznad kafića. Iz stana su juče u koferima i kesama iznesene njene stvari. Tetka je vrhovima prstiju koji su drhtali milovala stakleno srce popunjeno cvijećem. Milina sestra zažmurila je i ljubila, te suzama natopila odjeću mezimice koja ju je zauvijek napustila.

Umjesto svojih, rođaci Milijane, kako je Mila voljela da je zovu, na društvene mreže postavili su fotografije upaljenih svijeća. "Anđele, dušo, zlato, sve moje, neka te anđeli čuvaju", te "Nestalo je naše prelijepo biće. Tako dobro biće nestade u sekundi. Izgubismo je. Ostade najtužnije sve. Ostade maleni Andrej bez svoje voljene i jedine majke...", poruke su objavljene na Facebooku.

Avaz