cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

OVO JE ŠOKIRALO CIJELI SVIJET: Pogledajte šta je njemačka ministrica odbrane rekla o muslimanima…

Njemačka ministrica odbrane Ursula von der Leyen izjavila je kako su vojnici muslimani "neizostavni" u sastavu njemačke vojske.

"U stranim misijama u sastavu njemačke vojske angažirano je blizu 170 vojnika muslimana i oni su veoma važni i neizostavni dio naše vojske", kazala je Von Der Leyen u intervjuu za medijsku grupaciju "Funke", prenosi Anadolija.


Ističući kako 15 posto pripadnika njemačke vojske ima imigrantsko porijeklo, najčešće iz Turske, afričkih i arapski država i Rusije, ministrica Von Der Leyen je kazala da upravo to osoblje ima prednosti u stranim misijama, jer poznaju kulturu i jazike regija u kojima su angažirani.

Osvrnuvši se i na odnose između Njemačke i Turske, njemačka ministrica je kazala da će vojna saradnja dviju zemalja biti nastavljena u okviru borbe protiv terorizma, bez obzira na neke nesuglasie koje su predmet rasprava posljednjih sedmica.

Na upit o vojnoj misiji Ujedinjenih nacija u Afganistanu, resorna njemačka ministrica je kazala da se još ne nazire kraj tamošnjih sigurnosnih rizika, a tako ni međunarodne vojne misije koja podržava afganistanske snage sigurnosti.

Faktor.ba