cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

NAKON ŠTO SU MU AMERIKANCI ZAPRIJETILI: Pogledajte novu priču Dodika… Danas više nije isti čovjek…

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da Republika Srpska referendumom o Danu RS-a nikoga ne vrijeđa niti izaziva.

- U odluci suda piše da nismo nikoga pitali kada smo "uvodili" 9. januar, pa evo prilike da ih pitamo. Bošnjaci mogu da ne izađu na referendum, ili izaći i glasati protiv - i to je stav - rekao je Dodik.


On je za HRT naveo da Vlada Republike Srpske već usvojila prvi prijedlog izmjena da se obaveznost obilježavanja Dana Republike ne odnosi na one koje to vrijeđa i koji se ne mogu s njim identifikovati.

Na pitanje da li je spreman za reviziju Dejtonskog sporazuma i da li bi se u vezi sa tim mogao dogovoriti s Hrvatima i Bošnjacima, predsjednik RS je rekao da je taj sporazum "dramatično promijenjen i ostalo je da se riješi nekoliko statusnih pitanja - zbog čega se Hrvati i bune".

- Od artikulacije ciljeva Hrvata, zavisit će i naš odnos. Nisam protiv da Hrvati imaju svoju političko-teritorijalnu jedinicu u BiH, ali ona ne može zadirati u teritoriju Republike Srpske. Mi nismo za to da izađemo iz BiH ukoliko se ona vrati na dejtonske principe. U zavisnosti od toga koliko to bude donosilo dobro ili loše Republici Srpskoj, donijet ćemo racionalnu odluku - istakao je Dodik.

Avaz