cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

BOSANCI ŠIROM EVROPE ŠOKIRANI: U Danskoj nakon Meša Hodžić izveo napad… Policija ga…

Meša Hodžić, 25-godišnjak iz Bosne i Hercegovine i državljanin Danske, koji je osumnjičen za pokušaj ubistva nakon pucnjave u Kopenhagenu, u kojoj su povrijeđena dva policajca i jedan civil, je preminuo od zadobijenih povreda.

"Informisali su me da je moj klijent proglašen mrtvim u 1:42 sati iza ponoći. Tragično je to što je uradio i kako se sve završilo", kazao je za danske medije Hodžićev advokat Jacob Kiil.


Prema navodima danskih medija, Hodžić je u tu zemlju došao iz Bosne i Hercegovine kada je imao četiri godine. Danska policija je izrazila sumnju da je 25-godišnjak povezan sa terorističkim grupama, prenosi AFP.

"On je očigledno povezan sa (militantnom islamskom grupom) Milatu Ibrahim i gaji simpatije prema Islamskoj državi", navela je policija ističući da trenutno nema dokaza da su te "simpatije" uticale na pucnjavu, koja se u srijedu uvečer dogodila u Kopenhagenu.

Danska policija je ranije danas saopštila da su u pucnjavi u Kopenhagenu povrijeđena dva policajca i jedan civil nakon čega je napadač uhapšen. Policija je saopštila da je jedan policajac ranjen iz vatrenog oružja u glavu, a drugi u nogu, dok je civil dobio prostrelnu ranu butine.

Na policajce je pucano dok su obavljali svoje rutinske zadatke u Christianiiji, navela je policija.

N1