cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

ČAK I U TELEKOMU NASMRT PREPLAŠENI: Svako ko je imao ovaj broj mobitela – umro je vrlo brzo!

I nakon punih 5 godina, još uvijek je nedostupan broj mobitela, koji je suspendovan nakon što su svi njegovi vlasnici umrli! O slučaju je još 2010. godine pisao Daily Mail, a taj broj je do danas nedostupan!

Prvi vlasnik je bio Vladimir Grašnov, bivši izvršni direktor bugarskog mobilnog operatera Mobitela, koji je je i izdao broj. On je kao relativno mlad čovjek, umro 2001. godine, u dobi od 48 godina života.
Bilo je nekih glasina da je dobio rak tako što su ga poslovni konkurenti otrovali radioaktivnom supstancom.
Zanimljivo je da je potom broj uzeo jedan od “žestokih momaka” iz Bugarske, za kojeg su mediji pisali da je jedan od šefova tamošnje mafije. On je ubijen 2003. godine u Holandiji gdje je navodno išao da kontroliše 600 miliona eura vrijedno tržište ilegalnih narkotičkih sredstava.
Dimitrov, koji je u trenutku smrti imao 31 godinu, imao je mobitel uz sebe kada je upucan, u vrijeme dok je ručao sa prelijepim modelom. Navodno su iza likvidacije stajali ruski narko bosovi.
Broj je zatim prešao u ruke navodno korumpiranog biznismena Konstantina Dišlijeva. Navodno je ubijen dok je razgovarao na telefon izvan indijskog restorana u glavnom gradu Bugarske, Sofiji. Desilo se to 2005. godine. Iako je Dišlijev zvanično vodio agenciju za trgovinu nekretninama, šuškalo se da on stoji iza dilovanja kokaina u ogromnim iznosima. Ubijen je nakon što je policija presjekla pošiljku kokaina iz Kolumbija čija bi ulična vrijednost iznosila oko 156 miliona eura.
Nakon svega, čak su se i u telekomu preplašili, a mobilna kompanija je suspendovala broj 0888 888 888. GlasnogovornikMobitela kazao je da ne žele da daju komentar o svojim pojedinačnim brojevima.
(Doznajemo.com/A.N.)