cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

NJEMAČKA U ŠOKU: Za krvavi pohod sjekirom u vozu kriv 17-godišnjak porijeklom...

Troje ljudi teže je povrijeđeno sinoć u lokalnom vozu u Bavarskoj, nakon što ih je sjekirom i nožem napao 17-godišnji Afganistanac, dok je jedna osoba lakše povrijeđena, a njih 14 je dobilo liječničku pomoć zbog šoka, saopštio je Deutsche Welle.

Afganistanac, koji je u Njemačku došao kao izbjeglica bez roditelja, napao je putnike u blizini Würzburga u sjevernoj Bavarskoj, u vozu koji saobraća između Treuchlingena i Würzburga, a potom je ubijen u okršaju s policijom, prenosi Hina.

- Nakon napada na više putnika, počinitelj je pobjegao iz voza, ali je tom prilikom naletio na nekoliko specijalnih policajaca koji su ga ustrijelili nakon što je i njih napao nožem - rekao je bavarski ministar unutrašnjih poslova Joachim Herrmann za javni servis ARD u rano jutros.

Na pitanje može li potvrditi napise dnevnika "Bild", koji tvrde da je napadač pri napadu na putnike uzvikivao "Allahu ekber", Hermann je izjavio kako je "bilo uzvika". No, pritom nije želio špekulirati o motivu napada, tako da još nije jasno radi li se o terorizmu ili nečemu drugom.

Izvor: Avaz