cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

LEGENDARNI KOMANDAT HAMDIJA ABDIĆ TIGAR OTKRIO: Pogledajte zašto je međunarodna zajednica zaustavila Armiju BiH pred Banja Lukom, a Mladiča nije pred Srerbenicom…

Hamdija Abdić Tigar, legendarni komandant brigade Petog korpusa Armije R BiH danas je u Nezuku kod Sapne prisustvovao postrojavanju preživjelih podrinjskih boraca iz Srebrenice.

Krajiški komandant napravio je komparaciju između Krajine i Podrinja u danima agresije na našu zemlju i ukazao na licemjerno ponašanje međunarodne zajednice.




-Zašto je međunarodna zajednica zaustavila Peti korpus kada je krenuo prema Banjoj Luci, a nije zaustavila Mladića i njegove horde kada su krenuli na Srebrenicu. Oni nose tu odgovornost i nosit će je dok god svijet postoji. Moraju da znaju da mi to znamo, kazao je Abdić.

Iz tih događaja moramo, dodao je, izvući iskustvo da nas nikad niko neće braniti ako se ne budemo sami organizovali i ne budemo jedinstveni.

Na kraju je poručio da je ponosan što je među preživjelim Srebreničanima, ali da bi bio mnogo ponosniji da je u julu 1995. godine bio s njima, da im pomogne.

Bportal.ba