cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

CIJELA BOSNA PRIČA O DŽEKI: Pogledajte kakvu je humanitarnu akciju podržao…

Kapiten fudbalske reprezentacije BiH Edin Džeko nebrojeno puta dosad pokazao se kao veliki humanitarac i svaki put rado se odazove da pomogne najigroženijima. Napadač Rome na svom Facebook profilu objavio je link za internetsku aukciju dresova poznatih sportista, a novac od prodaje namijenjen je potpori otvaranja onkološkog odjela u Bolnici za plućne bolesti u Travniku.


- Kupi dres, spasi život! Humanitarna aukcija za travničku onkologiju! Kupnjom artikala, direktno pomažete osnivanje onkološkog odjela Travničke bolnice - napisao je Džeko na Facebooku.

Inače, aukciji se odazvalo više od 50 poznatih sportista, ustupivši svoje dresove za humanitarnu akciju, a pored Džeko tu su i drugi članovi fudbalske reprezetacije BiH, zatim Neymar Jr, Totti, Xavi, Mirza Teletović, Vedran Ćorluka i Nikola Karabatić.

Na aukciji će se, također, može kupiti i portret Lionela Messija, rad mladog umjetnika Martina Frljića, kao i dres članova bh. benda "Dubioza Kolektiv".

Akciju pomoći otvaranja odjela onkologije pokrenuta je jer trenutno oboljeli iz Srednjobosanskog kantona  moraju putovati na terapije u Sarajevo, s obzirom na to da nijedna bolnica u SBŽ-u nema odjel za onkologiju.

Avaz