cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

CIJELO SELO I GRAD U NEVJERICI: Pozvao brata da se pomire pa ga SVIREPO UBIO U VOĆNJAKU!

Hivzo Selmanović (66) iz sela Čukote kod Tutina pozvao je rođenog brata Feha Selmanovića (63) iz Novog Pazara da se pomire u sporu oko voćnjaka u blizini porodične kuće, a onda ga posle svađe ubio iz pištolja u tom voćnjaku. Feho je preminuo na licu mjesta, dok je Hivzo posle potjere uhvaćen u šumi.
– Feho je odmah pao i izgubio svIJest. Rođaci koji su čuli pucnjavu krenuli su u voćnjak, našli Feha na zemlji kako leži u krvi i brzo ga prevezli u bolnicu, gdje su doktori učinili sve što su mogli. Međutim, on je preminuo jer je bio pogođen s nekoliko metaka – rekao je za beogradski Kurir izvor iz istrage.Hivzo i Feho su duži vremenski period vodili raspravu oko podJele imovine i nisu mogli da se dogovore kome će pripasti parcela sa zasadima voća. Oni su se u ponedJeljak sastali kako bi porazgovarali i konačno se dogovorili. Međutim, ponovo su se posvađali, a onda je Hivzo izvadio pištolj i zapucao u svog brata.
Policajci su u voćnjaku pronašli pištolj koji je pripadao ubijenom, čahure i veliku lokvu krvi, a zatim je odmah organizovana potjera za osumnjičenim Hivzom.
– Ubica je ubrzo pronađen u obližnjoj šumi naoružan. Priveden je u policijsku stanicu, a zatim prebačen u pritvorsku jedinicu Okružnog zatvora u Novom Pazaru. Nije mnogo pričao, rekao je samo da zna šta je uradio i za šta je osumnjičen – kaže naš sagovornik.
Rođaci Selmanovića iz Čukota potvrdili su da su braća dugo bila u zavadi, da nisu govorili, ali nisu ni slutili da može da dođe do tragedije.
– Svi smo u šoku, šta možemo sad kad se dogodila tragedija. Samo da ćutimo. Njih dvojica dugo nisu pričali, sreli su se u selu i posvađali se ponovo. Nikog od rodbine nije bilo tu da ih spriječi – pričaju rođaci.
Ubijeni Feho Selmanović bio je ugledni profesor matematike u srednjoj tehničkoj i medicinskoj školi. Njegova supruga takođe je prosvjetni radnik. Otac je dvije odrasle kćerke i dva sina studenta.
OMILJEN PROFESOR. Nusret Murtezić, direktor Tehničke škole u Novom Pazaru, rekao je za Kurir da je Feho bio jedan od najboljih profesora koje je poznavao.
– Feho je bio divan čovjek, poznavao sam ga decenijama. Nikada nije imao problem na poslu, kolege su ga voljele, baš kao i đaci. Izgubili smo sjajnog kolegu i matematičara – rekao je Murtezić.
– Bio je uzor mlađim kolegama. Djeca nisu voljela matematiku, ali na njegove časove rado su dolazila. Još sam u šoku – rekla je koleginica ubijenog profesora Tehničke škole.
KOMŠIJE U ŠOKU. Feho je živio s porodicom u zgradi u Ulici Jugovića u Novom Pazaru.
– Vidim da komšije odlaze u njegov stan u velikom broju. To je pokazatelj koliko je cijenjen bio. Mali je ovo grad, čuli smo za njegov raniji sukob s bratom. Vjerujem da je Feho bio spreman na kompromis, zato je valjda i otišao da priča s bratom, on je čovjek intelektualac. Ali, eto, brat mu je živio na selu i valjda je teško dogovoriti se s takvim ljudima – rekla je komšinica Feha Selmanovića.
Tehnička obrada: cikportal.com (CIK.ba)
Piše: doznajemo.com/Doznajemo.com/Kurir.rs