cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

OVO JE VELIKI ŠAMAR NEPRIJATELJIMA BOSNE: Amerika organizuje konferenciju na kojoj će srediti BiH…

Konfencija o reformama "Izgledi za napredak" koja u ponedjeljak počinje u Sarajevu najveći je događaj u postizbornom periodu.

Posebno je bitna činjenica da Sjedinjene Američke Države daju snažnu potporu efikasnoj provedbi reformi koje bi otklonile sve trenutne prepreke za napredak Bosne i Hercegovine.


Američko-bosanska fondacija, te Centar za transatlantske odnose - SAIS pri Johns Hopkins univerzitetu u Washingtonu uz pomoć Ambasade SAD-a u Sarajevu na konferenciji će okupiti visoke zvaničnike prijateljskog SAD-a, Delegacije EU, te najviše predstavnike izvršne vlasti Bosne i Hercegovine. Domaćim zvaničnicima biće poslata podrška pomoćnice državnog sekretara SAD-a, Viktorije Nuland, koja je poslala i snažnu video poruku koja će biti emitirana na svečanom prijemu kome je domaćin Specijalni predstavnik EU u BiH.

Poruku građanima BiH poslao je senator Roger Wicker, a koja če biti pročitana na panelu o borbi protiv korupciije.

Projekt menadžer Američko-bosanske fondacije Dejan Radmilović posebno ističe spremnost i domaćih zvaničnika da iskoriste ovu snažnu pomoć i provedu reforme koje će našoj zemlji skinuti rampu na putu ka euro i euroatlanskim integracijama. Učešće na konferenciji uzet će Premijer Federacije Fadil Novalić i ostali zvaničnici svih razina izvršne vlasti.

Posebno ističemo učešće Peter- a Ainswort-a iz Ministartva pravde SDA-a, Ambasadora SAD-a Maureen Cormack, Daniel Hamiltona, izvršnog direktor Centra za transatlanske odnose - SAIS, Michael Haltzela višeg suradnika CTR-SAIS, Micheal Haltzela, Daniel Server-a, Sashu Topericha, direktora Inicijative mediteranskog bazena, i druge.

U glavni grad Bosne i Hercegovine danas stižu visoki gosti iz SAD-a, među kojima i Hoyt Yee, pomoćnik zamjenika američkog državnog sekretara za Evropu i Euroaziju.

Konferencija počinje 16.05.2016.godine u 11 sati u hotel Europe u Sarajevu.

Klix