cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

TAJNA KOJU SU ČUVALI DVIJE GODINE: U blizini Sarajeva rođak na sahrani pogledao u sanduk pokojnika i vidio….

Pogrebno društvo u Lukavici u posljednje vrijeme poduzelo je oštrije mjere provjera prilikom ukopa, zbog nesvakidašnjeg događaja sa kraja 2012. godine, javlja bh. novinska agencija Patria (NAP)

Naime, tada im se, kako su potvrdili sagovornici iz pogrebnog društva, dogodilo se da su zamijenili tijela pokojnika, što je izazvalo burnu reakciju porodica, javlja NAP.


Sve donedavno su tu priču uspjeli sačuvati od javnosti, sve se, kako i sami kažu, nekad sazna.

Tada je, kako nam je ispričao radnik pogrebnog društva, prilikom pripreme sanduka za sahranu, došlo do zamjene umrlog muškarca i umrle žene. Greška je uočena tek na samoj sahrani, kada je jedan od članova porodice umrlog muškarca htio vidjeti pokojnika posljednji put.

‘’Rođak umrlog muškarca izrazio je želju da prije spuštanja u grob vidi tijelu i tada je uslijedio pravi šok’’, kazao nam je radnik pogrebnog društva.

‘’Taj dan imali smo šest ili sedam umrlih. I svi su oni iz naše mrtvačnice otpremljeni u roku od dvadeset minuta. Jednostavno, desio se previd našeg radnika koji je rodbini umrlog dao sanduk sa pogrešnim tijelom ‘’ rekao je za NAP jedan od radnika ovog društva. Dalje je objasnio.

Kako govori izvor, svi su primijetili da nešto nije uredu, ali u prvom momentu niko nije rekao ni riječ.

‘’Ljudi su se ustručavali kazati da to nije pokojnik kojem su oni došli na sahranu. Na kraju su progovorili sinovi pokojnika. Nastupila je prava panika ‘’ kaže sagovornik.

Dodaje da je cijeli slučaj završio kako treba zahvaljujući korektnom ponašanju porodica umrlih, koji su prihvatili činjenicu da se greške mogu desiti u svakom poslu, pa i u pogrebnom.

Izvor: doznajemo.com