cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

MAJKA ĆE CIJELI ŽIVOT ŽALITI JER JE BILA LJUBAZNA PREMA KOMŠIJI: Pustila ga da prespava, a on ubio njenog četverogodišnjeg sina...

Jedna majka će cijeli život žaliti, jer je bila ljubazna prema svom komšiji…

Psihopat i bivši vojnik Anwar Rosser (33), čovjek s podebljim dosjeom slučajeva nasilja i alkoholizma, osuđen je na doživotnu robiju pred Kraljevskim sudom u Bradfordu (Velika Britanija) zbog, kako se čulo u obrazloženju presude, divljačkog i bezumnog ubistva četverogodišnjeg dječaka Rileya Turnera, mališana koji se isticao svojim vedrim karakterom i komunikativnošću.


Par koji je dopustio pijanom komšiji da prespava kod njih na kauču, rano ujutro je zatekao dječaka zadavljenog i izbodenog oštrim predmetima.

Dječakova majka, Sharon Smith, i očuh, Guy Earwaker, pustili su Rossera da prenoći u njihovom domu u Keighleyu (West Yorkshire) u noći 20. januara, razlog je, kako se čulo pred sudom, bilo njihovo sažaljenje.

Oni su ga pustili da prenoći na sofi, ali se on oko 4 sata ujutro popeo stepenicama do sobe u kojoj je spavao dječak i izveo užasni napad. Mališana je izbo 30 puta nožem i to sa takvom svirepošću da je djelimično prekinuo kičmu i dušik. Nanio mu je i druge ozljede koju su očito ukazale na seksualnu sadističku motivaciju zločina, navedeno je pred sudom.

Nakon što je učinio ono što je učinio, Rosser je ostao u kući tako da je mogao svjedočiti reakciji Rileyevih roditelja kad su pronašli beživotno i iskasapljeno tijelo mališana.

U izjavi pročitanoj pred sudom. majka je kazala: “Moje meko srce koštalo me je života sina”. Objasnila je da je Rossera pustila u kuću jer je kazao da mu neki ljudi prijete i da će ga pretući ukoliko se negdje ne skloni.

Stradali Riley ima brata blizanca koji jako teško podnosi ovu tragediju, koja je šokirala čak i iskusne policijske istražitelje.

Izvor: doznajemo.com