cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

MILENA DRAVIĆ I DRAGAN NIKOLIĆ – LJUBAV ZA CIJELI ŽIVOT

Milenu Dravić i Dragana Nikolića spojio je film i to je doista ljubav za cijeli život. Upoznali su se na snimanju "Horoskopa" 1969. godine, a dvije godine kasnije vjenčali. Brak koji traje više od 40 godina zaključen je na neobičan način.




- Usred snimanja jednog filma, zamolili smo reditelja da nas pusti na pauzu. Poveli smo i našu kumu Seku Sablić i otišli u opštinu Vračar da se vjenčamo. Nakon vjenčanja smo se vratili na snimanje, i nastavili da radimo. Zanimljivo je da nemamo nijednu fotografiju sa venčanja, niko nas nije fotografisao - izjavila je nedavno Milena Dravić.

Supružnici za koje bi se reklo da su stvoreni jedno za drugo, pokazali su da su odlični i profesionalni partneri. U produkciji RTV Beograd od 1972 do 1974 emitovan je njihov veoma popularan šou "Obraz uz obraz".
Za njih se često govorilo da su najljepši glumački par Jugoslavije. U rijetkim prilikama, kada su javno pričali jedno o drugome, uvijek su isticali da im je bračni drug najveća podrška, ali i najstroži kritičar.

O braku sa slavnim glumcem Milena Dravić nikada nije voljela pričati. Nekada je izjavila da je šteta što nisu radili više zajedno, mada je ona zaslužna sto je Gaga prihvatio ulogu u legendarnom filmu „Ko to tamo peva“.

„Za brak koji traje četiri decenije može da se nađe više razloga da se on prekine, nego da opstane. Ali, najlakše je nešto presjeći i završiti, mnogo je teže boriti se da se brak sačuva. Ponekad i mala svađa može osvježiti dan. Ponekad je potrebno i biti ljubomoran, jer je i to jedan od pokazatelja ljubavi", rekao je jednom prilikom Dragan.

Često su bili meta tračeva, raznih čaršijskih priča, a svojevremeno u jednom intervju Dragan je priznao da je jedno vrijeme poznanike na ulici umjesto sa „dobar dan“ pozdravljao riječima „još smo zajedno“.

Hayat