cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

BRAT UBIJENE ARNELE: Otkrio šta mu je ubica rekao prije nego je ubio Arnelu…

Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) u srijedu je, nakon saslušanja osumnjčenih, uputilo Kantonalnom Sudu u Zenici prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora 26-godišnjim Avdiji Selimoviću iz Olova i Murizu Brkiću iz Sokoca, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo ubistva na okrutan i podmukao način.


Iz Tužilštva ZDK su naveli da je zatražen pritvor zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo ubistvo. Selimović i Brkić su tokom saslušanja u prostorijama MUP-a ZDK priznali ubistvo Arnele Đogić (24) iz Olova čije su tijelo bacili u kanjon rijeke Stupčanice u mjestu Ćudanski Krševi, desetak kilometara od Olova.

Tijelo je u srijedu oko 13 sati pronađeno i izvučeno na olovskom lokalitetu Bjeliš. Nezvanično, motiv ovog zločina mogla bi biti ljubomora Avdije Selimovića, ali prave činjenice trebaju se utvrditi nakon završetka svih istražnih radnji.

Djevojka je posljednji put viđena u subotu oko 20 sati kako vozi automobil Peugeot 206 kroz Olovo. Isti automobil je kasnije pronađen u ulici nedaleko od njene porodične kuće, ali ne na mjestu gdje ga je ona inače parkirala.

Svi njeni bliži i prijatelji, kao i mnogi mediji, podijelili su vijest o njenom nestanku i zamolili sve one koji imaju bilo kakvu informaciju o njoj da se jave. Međutim, ono što je zapanjujuće, istu vijest je na društvenim mrežama podijelio i Muriz Brkić, jedan od osumnjičenih ubica.objava mirzadadaNakon što je stigla vijest šta se desilo sa njihovom mladom sugrađankom, zavladala ja velika tuga u Olovu. Za Arnelom žale svi, prijatelji, poznanici a najviše njena uža rodbina i članovi porodice.

Njenog brata smo kontaktirali, ali nije bio raspoložen za razgovor, što je potpuno razumljivo, no bio je na lokaciji gdje je Arnela bačena.

– Ne mogu pričati o tome, ima policija i nek` oni rješavaju. Svjestan sam svega, čovjek mi je otvoreno rekao: “Arnelu su ubili i tu bacili”, znači otvoreno mi rekao. Svjestan sam svega toga, ali ne mogu ti ja govoriti o tome, kazao je brat stradale Arnele.

Svemu je kako se doznaje prethodila ljubomora. Navodi se da je Avdija Selimović bivši momak ubijene Arnele, koji je u dogovoru s Brkićem odlučio da joj oduzme život. Navodno je prethodno i prijetio njoj i članovima njene familije

Informacije govore da su je dvojica 26-godišnjaka prvo fizički onesposobili, zatim u besvjesnom stanju odveli do mjesta gdje su izvršili ubistvo.

Navodi se i da je u ovom činu upotrijebljeno i hladno oružje.

Doznajemo.com/Source.ba