cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

OVO JE RASPLAKALO BOSNU: Duraković ispričao potresne scene hapšenja Nasera Orića… Evo užasnih detalja…

Ćamil Duraković, gradonačelnik Srebrenice, potvrdio je za “Avaz” da je danas u Švicarskoj uhapšen ratni komandnat odbrane Srebrenice Naser Orić. Duraković nam je kazao da je bio s Orićem u trenutku hapšenja te da je još uvijek potresen ovim činom.


-Krenuli smo u Švicarsku po pozivu Bošnjaka da prisustvujemo danima sjećanja na Srebrenicu. No čim smo prešli granicu odmah su nas izdvojili, a Orića uhapsili kako su nam rekli po navodnoj potjernici Beograda. Evo vjerujete, ne znamo ni gdje su ga odveli, niti šta će biti s njim. I ja čekam da vidim šta će biti. Ovo je jedna velika sramota. Ne daju nam da dišemo - rekao je Duraković za Avaz.

On je pojasnio da je policija znala da će oni doći u Švicarsku, jer se tako ponašala nakon njihovog prelaska granice.

- Odmah su nas dočekali jer su znali da dolazimo. Orića su odmah uhapisili odveli, a nas skinuli skoro do gola kao da smo najveći kriminalci. Ovo je katastofa jedna neviđena i sramota. Mene su kao gradonačelnika Srebrenice koji je sutra terbao održati govor u Ženevi golog skunili kao da sam najveći kriminal, a Orića su tretirali kao najvećeg zliočinca. Zar se tako terba ponašati. Dokle više. Ubit će nas ove stvari- rekao nam je uplakano Duraković.

Izvor: Avaz