cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

ORUŽANI SUKOB U MAKEDONIJI: Policija počela operaciju u Kumanovu, pucnjava odjekuje gradom…

Više ljudi povređeno je jutros u Kumanovu u sukobu policije sa nepoznatom naoružanom grupom, javili su makedonski mediji. Prema posljednjim informacijama poginula su tri pripadnika policije.

Pomoćnik ministra za odnose s javnošću Ministarstva unutrašnjih poslova Makedonije Ivo Kotevski, rekao je za Telegraf.mk da je trenutno prerano da saopći detalje ove akcije i najavio je više informacija u toku dana, javlja Blic.


U gradu Kumanovu trenutno je u toku policijska akcija koja je na tragu neidentifikovane oružane grupe, ovo je potvrdio zvaničnik iz Ministarstva unutrašnjih poslova. U ranim jutarnjim satima u ovom gradu se čula pucnjava.



Kumanovo nadlijeće helikopter MUP-a, policijske snage iz cijele zemlje upućene su u taj grad, a građanima je zabranjeno da napuštaju domove. Hitna pomoć je obavijestila da trenutno ima dva medicinska tima na terenu u tom dijelu grada.

Policijska akcija se odvija u naselju Diva.

Makedonski mediji prenose da su dvije naoružane grupe rano jutros zauzele izlaz iz grada, nakon čega je započela razmjena vatre sa policijom.

Mediji su jučer objavili informaciju da se u Makedoniji nalaze kriminalne bande sa Kosova, koje žele da izazovu incidente, odnosno izvrše napad na kasarnu, policiju i sud.

Izvor: Klix