cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

NASTAVLJAJU SE POGIBIJE U BH SAOBRAĆAJU: Poginuo suvozač u Audiju…

Noćas oko 1,30 sati na magistralnom putu Livno - Tomislav Grad u mjestu Glavice, općina Livno, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, jedna osoba zadobila teže tjelesne ozljede, jedna osoba lakše tjelesne povrede, a na vozilima je pričinjena veća materijalna šteta.


Uviđaj na mjestu događaja obavili su pripadnici PU Livno i deržurni kantonali tužitelj  te tom prilikom utvrdili da su saobraćajnoj nezgodi sudjelovali: E. Ć. rođen 1953 godine u Livnu, upravljajući motornim vozilom marke "Audi" reg. ozn. 763 T 949,  tom prilikom navedeni je zadobio teže tjelesne povrede, te je prevezen u KBC "Firule " u Splitu, gdje je zadržana na liječenju.

Suvozač u Audiju S.D. rođen 1953 u Livnu, smrtno je stradao, dok je L. P. rođen 1996. godine u Livnu, upravljajući motornim vozilom marke "Mercedes" reg. oznaka 070 E 921 tom prilikom zadobio lakše povrede te je zadržan u Kantonalnoj bolnici u Livno na daljnjem liječenju.

Tijelo smrtno stradalog S. D. prevezeno je u mrtvačnicu  u Livnu, gdje će se obaviti obdukcija, a daljnji operativni rad je u toku, informacija je MUP-a K.10.

Izvor: Avaz