cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

DETALJI STRAVIČNOG ZLOČINA U DOBOJU: On joj dao prsten, a ona rekla: 'Okreni se i zažmiri, imam i ja nešto za tebe' te mu prerezala vrat!

Maloljetnik je, nakon što ga je djevojka čiji su inicijali A.N. iz Doboja, tada ubola u vrat, uspio popeti do mosta, krvav je doteturao na cestu...

Prije skoro pola godine jedan od vozača koji je prolazio pored Japanskog mosta u Doboju šokirao se kada je pored ceste ugledao 17-godišnjeg maloljetnika oblivenog krvlju koja mu je šikljala iz vrata, te mu je pomogao i odveo ga u bolnicu, a ubrzo se doznalo kako je tog momka nešto ranije izbola njegova djevojka koja ga je tu i ostavila da umre.


Ove sedmice njoj je u dobojskom Okružnom sudu izrečena nepravomoćna presuda jer je momku zabila nož u vrat.

Osudili su je na šest i po godina zatvora jer je maloljetnika iz Maglaja pokušala ubiti i to na vrlo podmukao način.

Sudac joj je ove sedmice pročitao presudu u kojoj se navodi: ”Kriva je jer je dana 11. 11. 2014. godine, oko 12.30 sati u Doboju na lokalitetu ispod tzv. Japanskog mosta na rijeci Bosni, nakon što se sastala s maloljetnim H.A., rođenim 16. 2.1997. godine, s kojim je bila u emotivnoj vezi, te nakon što joj je oštećeni dao prsten, želeći da oštećenog liši života, znajući da je isti maloljetan, rekla mu da okrene glavu i da zatvori oči jer i ona ima nešto za njega, pa kada se oštećeni na trenutak okrenuo, zadala mu jedan udarac oštrim predmetom u predjelu vrata”.

Ovi šokantni detalji iz presude objavljeni su ove sedmice na internet stranici dobojskog suda.

Maloljetnik je, nakon što ga je djevojka čiji su inicijali A.N. iz Doboja, tada ubola u vrat, uspio popeti do mosta, krvav je doteturao na cestu, a tamo ga je ugledao jedan prolaznik u autu i pomogao mu do bolnice.

U presudi se opisuje kako je djevojka tog kobnog dana maloljetnom ljubavniku doslovno prerezala grkljan.

“Nanijela mu je tešku tjelesnu, po život opasnu ozljedu, u vidu ubodne desne strane vrata sa zasijecanjem unutarnje vratne vene i otvaranjem grkljana”, detalji su iz presude. Kako se tada spominjalo, djevojka je nakon svega pobjegla, a maloljetniku je život spašen zahvaljujući liječnicima.

U presudi se ne navodi zašto je djevojka odlučila ubiti maloljetnog ljubavnika koji joj je nešto trenutaka ranije dao prsten, ali se navodi kako je ovo nepravomoćna presuda te kako ovo još ne znači da je ona zaista i odgovorna za počinjenje ovog kaznenog djela. “Prema principu presumpcije nevinosti, svako se smatra nevinim za kazneno djelo, dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja”, napomenuli su u dobojskom Sudu.

Izvor: Dnevni-list.ba