cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

CIJELI BALKAN ZANIJEMIO - ESTRADA JE OSTALA U POTPUNOM ŠOKU: Popularni folk pjevač se predozirao kokainom…

Rođa Raičević bio je poznat po brojnim hitovima i po tome što je preminuo u 44. godini od predoziranja kokainom. Pjevač je rođen u Nikšiću, a studirao je Fakultet muzičkih umjetnosti u Beogradu, gdje je svirao violončelo i klavir. Jedno vrijeme je bio član sastava ``Rokeri s Moravu``, pa član orkestra Miše Mijatovića. Prvi veći autorski uspjeh je imao sa pjesmom ``Godine idu`` koju je snimila Nada Topčagić.


Sarađivao je sa mnogim poznatim pjevačima, Lepom Brenom, Mirom Škorić, Slavkom Banjcem, Cakanom, Anom Bekutom, Natašom Vladetić i Biljanom Jevtić.

Prvi album snimio je 1993. godine koji je sjajno prošao kod publike, a pjesme koje su se izdvojile su ``Tako je suđeno`` i Pop balada ``A ja imam tebe``, kao i pjesma ``Rastanak`` koju je kasnije presnimila Cakana.

Za vrlo kratak vremenski period, Rođa je stekao veliki broj obožavalaca i ljubitelja njegovih pjesama širom cijelog Balkana.

Album iz 1997. iznjedrio je veliki broj veliki broj hitova koji se i danas veoma slušaju. ``Draga``, ``U zemlju pao bih od stida``, ``U tebe sam zaljubljen``...

Neposredno pred smrt, Rođa Raičević je objavio album za PGP-RTS. Osvojio je veliki broj prestižnih nagrada i priznanja. Učestovao je u velikom broju humanitarnih akcija i manifestacija.

Preminuo je u 44. godini u jednom stanu u Beogradu, a zvanični uzrok smrti je predoziranje kokainom 2001. godine.

Izvor: Kurir