cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

UZNEMIRUJUĆI VIDEO: Pogledajte kako je inspektor FUP-a ubio svoju ljubavnicu Firzetu Bodven…

Inspektor FUP-a Haris Tabaković uhapšen je i za njega je zatražen jednomjesečni pritvor.

Sve zbog sumnje da je ubio 49-ogodišnju Firzetu Bodven s kojom je navodno bio u ljubavnoj vezi. Ovo ubistvo treće je u poslijednje tri godine koje su izvršili naoružani pripadnici policijskih agencija u našoj zemlji. Svaki put, uzrok je bila ljubomora.




Beživotno tijelo Firzete Bodven sarajevski policajci pronašli su preksinoć sat prije ponoći. Ubistvo se desilo u sarajevskom naselju Alipašino Polje, u stanu u kojem je ubijena živjela. Pored nje, policajci su zatekli i Harisa Tabakovića, koji je za ubistvo i osumnjičen. Tabaković je rođen u Višegradu i inspektor je Federalne uprave policije. Istraga u ovom slučaju je u toku ali pretpostavlja se da su Tabaković i Bodven bili u ljubavnoj vezi i da je motiv ubistva ljubomora. Tabaković, inače otac dvoje djece, od svoje supruge se razveo prije nešto više od godinu dana. Nezvanično, par je često bio u svađi, a inspektor je, zbog burnog privatnog života, često imao problema I na poslu. Navodno, Firzeta je protiv njega ranije podnijela krivičnu prijavu koju je kasnije povukla. Prije desetak dana par se navodno žestoko posvađao, a ta svađa sada je završila kobno.

Ovoga puta, Tabaković je posegnuo za službenim pištoljem i ubio Firzetu Bodvin sa pet hitaca. Smrt je bila trenutna.. Na licu mjesta pronađen je službeni pištolj iz kojeg je Tabaković pucao i devet metaka.

Ovaj slučaj nije jedini. U poslijednje tri godine pripadnici policijskih agencija u našoj zemlji počinili su tri ubistva.

Prošle godine u Sarajevu je ubijena Sadeta Alomerović, a ranjen je njen brat Samed. Za sve je bio osumnjičen pripadnik specijalne jedinice SIPA-e Rasim Pljevljak. Njih dvoje navodno su bili u ljubavnoj vezi. Dan nakon ubistva i nakon potjere koju su za njim organizovali sarajevski policajci, Pljevljak je počinio samoubistvo. Pucao je u glavu iz službenog pištolja na sarajevskom izletištu Stojčevac.

Dvije godine prije, 2012. godine također, pripadnik Federalne uprave policije Enes Muslić (41) kod mostarskog hotela Ero iz službenog pištolja usmrtio tada 24 - godišnju Amilu Sabljić s kojom je navodno bio u ljubavnoj vezi. Ubi jena je sa četiri hica iz službenog pištolja i to u vrijeme dok je bio na dužnosti. Za ovo ubistvo priznao je krivicu i osuđen je na 13 godina zatvora.

Izvor: TV1