cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

SUPRUGA I RODITELJI POGINULOG PILOTA ŠOKIRANI ZVANIČNIM IZVJEŠTAJEM: “Naš Omer nikad nije pio!”

Supruga pilota Omera Mehića, Slavica, otkako je izgubila supruga, koji je nastradao u padu helikoptera, spašavajući bebu iz Novog Pazara, rijetko kome otvara vrata svog stana u Novom Sadu.

Supruga Omera Mehića razočarana je mnogo izvještajem Vojne komisije o padu helikoptera. Ona kaže da njen suprug nikada nije pio i da je živio za vojsku.


– Da je moj Omer stvarno bio pijan, kao što kažu, zašto to nisu saopštili drugi dan poslije tragedije, kada je završena obdukcija, nego poslije više od dvije sedmice. Zbog čega im je trebalo toliko vremena da kažu? Do juče je bio heroj, a danas ispade on krivac za smrt svih u helikopteru, kaže Omerova supruga Slavica.

Ona tvrdi da Omer nikada nije pio.

– Tolike godine sam provela sa njim u braku, valjda poznajem svog muža. On je imao vojnički režim života, strogo je vodio računa i pazio šta jede, svaki dan je pješačio – kaže Slavica za Kurir.

Slavica je sa Omerom kako kaže provela predivnih 18 godina u braku, iz kojeg ima dva sina Davida (17) i Denisa (14).

– Evo vam samo jedan primjer da on nije pio. Stariji sin David, koji je reprezentativac u odbojci, vratio se sa takmičenja iz Turske. Tada je donio Omeru dva piva, to je bilo 4. marta. Omer ih je samo pogledao i stavio u frižider. Nije uzeo da ih popije, iako ih je donio njegov miljenik. I dan danas ta piva stoje. A ne da je pio na radnom mjestu, kaže Slavica.

Ona kaže da je očekivala neki sumnjiv izvještaj, ali ovako nešto joj “nije u snu nije palo”.

Ovaj izvještaj ju je zaprepastio i potpuno slomio njegove roditelje, oca Ramiza i majku Fatimu.

Omerov otac takođe tvrdi da Omer nikada nije pio, kao i da je bio častan oficir, koji je bio svjestan koliko je njegov posao opasan i sa alkoholom se nikada ne bi igrao.

– Nisam to očekivao. Prvo, moj sin nikada nije pio. To da bude jasno. Nikad alkohol nije trošio. To što su napisali je nemoguće. Apsolutno nemoguće! I to će vam reći svi koji su Omera poznavali. On je bio svjestan svog posla, svjestan toga što radi. Okriviti tako ljude koji ne mogu da se brane… Mrtva usta ne govore. Nema tu duše, odgovorno tvrdim i to mogu krvlju potpisati da moj sin alkohol nije trošio.

Izvor: Doznajemo.com/Alo.rs