cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

STRAŠNO ŠTA SU DJEVOJČICI URADILI U ŠKOLI: Ona se nakon toga…

Jedna 14-godišnja tinejdžerka reagovala je na zlostavljanje vršnjaka u školi tako što se povukla u svoj svijet, posvetivši se pravljenju maski neobičnih od šminke…

Eve Hirst, djevojčica iz Južnog Yorkshirea u Engleskoj, trpjela je zlostavljanja vršnjaka zbog svoje pretilosti, koji su je prozvali “Debela Eva” i “Velika Eva”.


Njena majka je ispričala da su zlostavljači njenu kćerku svaki dan dovodili do suza.

zlostavljanatin (1)Emocionalna pogođena, djevojčica je pokrenula projekt pod nazivom Eve’s Fakeup (u nešto slobodnijem prevodu “Evin lažni make up”), a na Fejsbuk stranici tog projekta napisala je kako je ona samouki make up umjetnik i da uživa iskazivati svoju osobnost kroz različitu šminku i karaktere.
Likovi su različiti – od princeza do zombija, a djevojčica kaže da se odlučila okrenuti umjetnosti kako bi se usrećila.

Između ostalog, Eva je iskoristila šminku da bi napravila lažne ožiljke na svom licu, a to je jedan od mnogih radova koje je objavila na svojoj Fejsbuk stranici.



– Trebam način da ispoljim svoja osjećanja. Tako odem u svoju sobu i pređem u neki lik kako bi iz sebe izbacila svu uznemirenost. Uživam biti neko drugi, jer se tada barem nakratko ne moram nositi sa svakodnevnim problemima. Kada stavim šminku, tada to više nisam ja… Osoba koja postajem više nije zlostavljana, već je sretna i zabavlja se – kazala je za The Mirror.

Izvor: Doznajemo.com/A.N.