cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

OVAJ VIDEO ĆE POTRESTI EVROPU: Ovako su izgledale posljednje sekunde pada aviona Germanwingsa…

Samo za naše kamere progovara i žena koja je na kobnom letu Germanwingsa, kojeg je kopilot Lubitz srušio u Alpama, te na kojem je uz njega poginulo 149 osoba, izgubila sestru i zeta! 'Zadnje što se čulo to su bili vrisci od putnika. Tu je i moja sestra vriskala', govori Murisa, sestra poginule Emire. Karte za nogometnu utakmicu omiljenog kluba, Fehret Smailagić, od milja nazvan Braco kupio je gotovo dva mjeseca unaprijed.




Trebalo je to biti dvostruko slavlje. Pobjeda njegova kluba i proslava 35 godina braka sa suprugom Emirom. Iako je prema planu dan povratka bio subota, Braco mijenja karte i rezervira kobni let 9525. 'Neopisivo. To se ne može... to se ne može opisati, to je strašno. Ne, mislim ja vama to ne mogu opisati kako je to. Ja, mislim, ne znam da ja to vama da kažem, da ne popijem tabletu ja ne bi mogla s vama ni pričati ništa', govori Murisa.

Reporter Provjerenog Domagoj Mikić otišao je do obiteljske kuće Andreasa Lubitza, kopilota Germanwingsa koji je sa sobom u smrt odveo više od 150 ljudi. Kuća je i dalje pod stalnim policijskim nadzorom, ali i pod nadzorom mnogobrojnih svjetskih medija. 'Osoba koja može tako ujednačeno i ritmično sporo disati kroz te minute koje traju kao vječnost prije samog poniranja aviona i udaranja u planine je osoba koja je poremećenog stanja svijesti. Dakle koja definitivno nije u potpunosti svjesna posljedica svog čina i da će toliko ljudi izgubiti svoje živote', govori psiholog Mario Mandarić.

Crnu kutiju Airbus 320 francuski istražitelji donijeli su u sjedište kako bi analizirali posljednje trenutke kobnog leta. Airbus A 320 popunjen je do zadnjeg mjesta, među 146 putnika je i 16 učenika koji se vraćaju sa školske razmjene. Provjereno je rekonstruiralo posljednje minute prije katastrofe. Pogledajte u VIDEU!


Izvor: dnevnik.hr