cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

NEKOLIKO ZEMLJOTRESA POGODILO BiH: Je li ovo najava katastrofe ili…

Tokom noći i danas u nekoliko mjesta u Bosni i Hercegovini dogodilo se nekoliko zemljotresa.

Zemljotres jačine 4,1 stepen po Rihterovoj skali registrovan je protekle noći sa epicentrom na području Pala.


Mrežom seizmoloških stanica Republičkog hidrometeorološkog zavoda potres sa procijenjenim intenzitetom u epicentralnoj zoni od šest stepeni Merkalijeve skale registrovan je u 2.05 časova.

Zemljotres ovog intenziteta može izazvati oštećenja na starim i slabije građenim objektima i većina stanovništva ga osjeća, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Zemlja se danas tresla i u Tesliću. Zemljotres jačine 2,7 stepeni po Rihterovoj skali registrovan je sa epicentrom na području Blatnice kod Teslića.

Mrežom seizmoloških stanica Republičkog hidrometeorološkog zavoda lociran je zemljotres u 11.40 časova sa procijenjenim intenzitetom u epicentralnoj zoni od četiri stepena Merkalijeve skale.

Potres ovog intenziteta ne može izazvati štete na objektima, a stanovništvo ga može osjetiti, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Tlo se treslo i u Zenici. Prema podacima EMSC-a, zemljotres  jačine 2,7 stepeni po Rihteru registrovan u 11:40 sati na području 14 kilometara sjeverno od Lokvina kod Zenice  na dubini od dva kilometra.

Potres  ove jačine ne može izazvati štete na većini građevina.

Zemljotres jačine 4,2 stepena po Rihteru potresao je okolinu Sarajeva jutros u 2:05 sati.

Izvor: TV BN