cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

HAOS U TURSKOJ: Izrešetan autobus sa nogometašima Fenerbahcea, vozač ranjen…

- Kako javlja novinar AA, autobus turskog prvoligaša Fenerbahčea napadnut je sačmaricom tokom prolaska kroz naseljeno mjesto Arsin, nedaleko od Trabzona. Autobus je pogođen s lijeve strane pri čemu je vozač autobusa povrijeđen. Vozač je potom prebačen u obližnju bolnicu, a uviđaj policijskih ekipa još traje...


Prema posljednjim informacijama, u večerašnjem napadu na autobus turskog fudbalskog kluba Fenerbahče korištena je sačmarica, javlja Anadolu Agency (AA).







Kako javlja novinar AA, autobus turskog prvoligaša Fenerbahčea napadnut je sačmaricom tokom prolaska kroz naseljeno mjesto Arsin, nedaleko od Trabzona. Autobus je pogođen s lijeve strane pri čemu je vozač autobusa povrijeđen. Vozač je potom prebačen u obližnju bolnicu, a uviđaj policijskih ekipa još traje.

Napad je izvršen dok je autobus fudbalere i članove stručnog štaba Fenerbahčea prevozio iz Rizea prema Trabzonu, odakle su trebali poletjeti u Istanbul.

Guverner Trabzona Abdil Celili Oz, u vezi sa oružanim napadom na autobus Fenerbahčea, kazao je da iako uviđaj još uvijek nije u potpunosti završven, tragovi na prednjoj šajbi autobusa ukazuju da se radi o napadu oružjem.

Podsjetimo da je fudbalski klub Fenerbahče danas u okviru 26. kola turske Spor Toto Super Lige igrao na gostujućem terenu protiv Caykur Rizespora, gdje je slavio rezultatom 5:1.

Izvor: CIK.ba/AA