cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

DETALJI UBISTVA KOJE JE ŠOKIRALO SARAJEVO: Ko je ubica Izo Tahirović, ko je ubijeni Mirza Raščić…

Ubistvo koje se u četvrtak rano naveče dogodilo u sarajevskom naselju Grbavica, ispod sjeverne trebine stadiona Fudbalskog kluba “Željezničar”, u prostorijama koje koriste navijači ovog kluba, šokiralo je čitav grad, ali i Bosnu i Hercegovinu...


Ubijen je mladi navijač “Želje” Mirza Raščić (26), a pod sumnjom da je počinio ovaj zločin priveden je Izudin Tahirović (26), poznatiji pod nadimkom Izo. Dvojica mladića, vršnjaka, su se međusobno poznavali, a ubistvu je prethodila tuča. Svađa je izbila oko banalne stvari i zaista je prava tragedija da je zbog ovoga izgubljen jedan mladi život.

Izab Raščića su ostale neutješne majka i sestra tinejdžerskog uzrasta, Ilvana i Zerina. Otac mu je poginuo u ratu i ovaj mladić je odrastao bez oca i bio je omiljen u gradu.

Izudin Tahirović je porijeklom sa Sandžaka, a poznat je i kao momak “sa kojim nije bilo šale”. Upisan je i u policijsku evidenciju. Tako se u vijesti iz septembra 2009. godine navodi da su …

… Sanjin Handžic (23) i Izudin Tahirovic (20) saslušani jučer (17.09.2009.) u Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu … Handžica i Tahirovića uhapsili su inspektori Odjela za droge MUP-a Kantona Sarajevo … Prilikom pretresa Handžicevog stana u naselju Grbavica, pronađen je kilogram marihuane, 60 grama spida, 50 tableta ekstazija, oko 10.000 maraka, četiri mobitela i tri ručne radio stanice. Kod njega za pojasom nađena s …..

Slična vijest i od 29.03.2011. godine:

… priveden je i Izudin Tahirović jer je u njegovoj kući u Ulici Rušida Prgude 27, u naselju Breka, nađeno pet paketića marihuane, pripremljenih za uličnu prodaju, te poluautomatska puška …

Policija na FB prati govor mržnje, a ne prati kriminalce koji se slikaju s pištoljima

Ubica Mirze Raščića (26) iz Sarajeva Izudin Tahirović slikao se na Facebook profilu sa oružjem nepuna tri mjeseca prije nego će ubiti Raščića, piše bh. novinska agencija Patria.

– Čudi da policijske agencije u BiH ne prate Facebook profile kriminalaca i onih koji su “od ranije poznati policiji”, u momentu kada se hvala da imaju stručnjake koji redovito na društvenim mrežama prate govor mržnje, kao i poticanje na odlazak na strana ratišta – piše ista agencija.

Iz Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) kao i iz Federalne uprave policije tvrde da svakodnevno na društvenim mrežama i Internet stranicama prate poruke u kojima su sadržani govori mržnje, poticanje na terorizam, nacionalnu netrpeljivost.

– Zbog čega policijske agencije ne bi pratile i Facebook profile kriminalaca?! – stoji u agencijskom komentaru.

Izvor: doznajemo.com