cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

Policija u kopilotovoj kući pronašla nove dokaze… Da li je ova žena kriva što je Lubitz…

Pilot Andreas Lubitz možda je imao ličnih problema u vrijeme kada je pao avion Germanwingsa, javlja Daily mail.

Prema nekim saznanjima kopilot se u posljednje vrijeme oporavljao od propale veze te je zbog toga patio od depresije i bio je u lošem stanju, ali je ipak prošao sve psihološke provjere kako bi dobio dozvolu za letenje.


Ova teorija se pojavila nakon istrage i pretresa Andreasovog stana u kojem je živio sa svojom djevojkom. Istražitelji medijima nisu željeli davati detaljne informacije no ipak su istakli kako Andreas nije ostavio nikakvu poruku iza sebe.

Rukovoditelj Lufthanse priznao je da se 28-godišnjak provukao kroz sigurnosnu mrežu.

U sinoćnjem četverosatnom pretresu stana i kuće u vlasništvu Lubitza, koji se nalaze u Dizeldorfu, detektivi su došlo do značajnih novih otkrića i dokaza.

Državljanin Njemačke Andreas Lubitz sam je kontrolirao Airbus A320 nakon što je kapetan izašao iz kokpita kako bi otišao u toalet. Odbio je ponovo otvoriti vrata i pritisnuo je tipku koja je poslala avion u fatalno poniranje. Otkriveno je to iz transkripta razgovora koji su posvjedočili da se, sve do kapetanova izlaska iz kokpita, kopilot ponašao normalno. Kada se kapetan vratio i naišao na zatvorena vrata, očajnički ga je molio da ih otvori.

"Čuju se brojne molbe pilota da ga pusti u kabinu. Kuca na vrata, no nema odgovora. Čuje se i disanje kopilota do udara", kazao je tužitelj iz Marseillea Brice Robin i otkrio da je Lubitz u trenutku udara disao normalno te kako u 10 minuta, koliko je bio zaključan u kabini, nije izgovorio nijednu riječ.

Šokantni izvještaj u nevjerici su primili i direktori Germanwingsa i Lufthanse.

Izvor: Klix