cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

NEOČEKIVAN PREOKRET: Evo kako su otmičari našli 2-godišnju djevojčicu u Beogradu (NIJE FEJSBUK)

BEOGRAD - Francuski državljani koji su oteli dvogodišnju Mašu Prenković, kako pokazuju do sada prikupljeni dokazi, djevojčicu ipak nisu našli preko društvene mreže, već su je slučajno otkrili dok su lutali Beogradom. Izvor Kurira blizak istrazi otkriva da su Kristin Emelin Eje (26), njena majka Aleksija Sandrin Goren Branšu (50) i očuh Sebastjan Branšu (46) malu Mašu izabrali nasumice!

- U potpunosti je rekonstruisano kretanje otmičara od trenutka kada su iz Rumunije ušli u Srbiju, dva dana prije Mašine otmice. Prije dolaska u Beograd jedan dan su se zadržali u Pančevu. Šetali su po „Aviv parku“, tržnom centru, bili su i u restoranu „Mekdonalds“ i tu isto tako vrebali dijete koje bi oteli - kaže izvor Kurira iz istrage.

Pošto potraga nije urodila plodom, uputili su se ka Beogradu.

- Neko vrijeme proveli su zaustavljeni ispred jedne dječije igraonice. Posmatrali su, ali nisu preduzeli ništa jer nisu uočili pogodnu djevojčicu. Nastavili su da lutaju prijestonicom i tako su završili u naselju Braća Jerković, gdje su i oteli malu Mašu - navodi sagovornik.

Lažni DNK dokaz

On podsjeća da je kidnaperima dijete navodno trebalo kako bi Kristin Eje u brakorazvodnoj parnici u Francuskoj suprugu podmetnula lažni DNK i na prevaru dokazala da njen bivši suprug nije otac i tako dobila starateljstvo.

Inače, koliko su bili riješeni u namjeri da otmu dijete koje liči na njeno, svjedoči i činjenica da su pre Srbije, za djetetom tragali i u Rumuniji, ali bez uspjeha.

- Kada su oteli djevojčicu u Beogradu, prijavljeno je da su na BMW imali rumunske registarske oznake. Razmjenom podataka sa kolegama utvrđeno je da su i u toj susjednoj državi proveli nekoliko dana, najvjerovatnije sa istim ciljem - kaže on.

Dvoje ćutalo

Na saslušanju u Specijalnom tužilaštvu Aleksija Branšu je navodno priznala da su Mašu izabrali slučajno, jer je ličila na njenu unuku. Njeni kćerka i suprug odlučili su da se brane ćutanjem.

Osumnjičena koja je iznijela svoju odbranu tvrdi da nisu željeli da naude Maši. Međutim, još je misterija šta su namjeravali šta da urade sa djevojčicom poslije dobijanja starateljstva - kaže izvor iz istrage.
(Kurir)