cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

TRAGIČNO PREKINUTA MLADOST: Ovo su mladići koji su izgubili život na Dubravama…

U nedjelju nešto prije 17 sati spasioci su ispod odrona zemlje na dnevnom kopu rudnika Dubrave kod Tuzle uspjeli pronaći i izvući tijela Edina Herića, Alema Dedića, Arifa Alibašića i Adela Šehića, četvorice mladića stradalih u tragediji koju je izazvao sinoćnji zemljotres.

Po naredbi kantonalne tužiteljice njihova tijela prvezena su na Univerzitetski klinički centar Tuzla, gdje treba biti obavljena obdukcija radi utvrđivanja uzroka smrti, piše novinska agencija Patria.


Od posljedica zemljotresa koji se dogodio sinoć u 22:23 sati, na području površinskog kopa Dubrave kod Tuzle stradalu su četvorica ilegalnih kopača ugljena, javio je RTV SLON.

Ekipa RTV SLON na licu mjesta doznaje da je do nesreće je došlo kada se kao posljedica zemljotresa obrušio zid visok 120 metara. Zid je pao na ilegalne kopače uglja koji ulaze u rudnik nakon druge smjene i samoinicijativno vrše otkopavanje.

Četvorica su ostala zatrpana hiljadama kubika materijala.

mladici-stradali-dubrave

Alem Dedić, Adel Šehić (27) i Reuf Alibašić (28) i Edin Herić izgubili su sinoć živote na Površinskom kopu Dubrave kada se nakon snažnog zemljotresa koji je pogodio ovo područje na njih obrušila zemlja, piše novinska agencija Patria. Tijelo Edina Herića (slika dole) prvo je izvučeno.

edinheric

Pripadnici čete za spašavanje Rudnika Kreka pokušali su još noćas doći do njihovih tjela koja se nalaze ispod velikih količina zemlje, ali zbog slabe vidiljivosti su odustali.

nastradalikopaci

Od jutros se na mjestu pogibije ovih mladića nalazi mehanizacija uz pomoć koje će se vrši otkop zemlja.

U toku je istraga o ovoj nesreći, a na licu mjesta izašle su čete za spasavanje, Federalna rudarska inspekcija, dežurni tužitelj i policija.

rudnik-dubrave

Izvor: doznajemo.com/Foto: RTV Slon