cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

STRAVIČNA SCENA NA MJESTU NESREĆA: Djevojčica iz kanala dozivala mrtvu majku, niko od vozača koji su prolazili…

U utorak, oko jedan sat iza ponoći, u mjestu Štitar kod Šapca, automobil “fiat punto” sa četiri člana porodice sletio je s puta, udario u betonski stub i prevrnuo se na krov.

Od siline udarca, stub je pukao. Maja Piljanović (26) iz Vranja je preminula na mjestu nesreće, dok je njen dvogodišnji sin zadobio teške povrede opasne po život.


Šabački ljekari su ga reanimirali, intubirali i uputili u Univerzitetsku kliniku u Tiršovoj, gdje je tokom noći preminuo.

Suprug Siniša (30), sekretar Eparhije vranjske i starješina Hrama Svete Trojice u Vranju, koji je vozio automobil, zadobio je teške povrede, a njihova četvorogodišnja kćerka lakše je povrijeđena.

Prvi do unesrećenih stigao je mladić čija se kuća nalazi u neposrednoj blizini mjesta nesreće. On je odmah pozvao hitnu pomoć, ali i komšije da dođu da pomognu.

– Pozvao me je komšija i rekao da je sletio automobil i da ima teško povrijeđenih. Odmah sam dotrčao i zatekao stravičan prizor. Djevojčica je ležala u kanalu i dozivala majku. Drugo dijete je prikliještio automobil, otac je jaukao, a majka nije davala znake života. Pokušali smo da zaustavimo vozila koja su prolazila, da nam neko pomogne da okrenemo njihov auto, koji je bio na krovu, i pomognemo unesrećenima. Niko nije htio da stane, a nas dvojica nismo mogli sami. Tek poslije nekog vremena, zaustavio se jedan čovjek i pomogao. Onda su stigli i hitna pomoć i policija – priča mještanin Štitara koji nije htio da mu se pominje ime.

Siniša Piljanović je zadobio teške povrede, ali nije životno ugrožen, doznaje Alo!. On je primljen u šabačku bolnicu, ali je oko osam časova transportovan u Urgentni centar u Beogradu.

Djevojčica stara četiri godine je lakše povrijeđena, kaže izvor blizak Osnovnom javnom tužilaštvu u Šapcu.

Prema nezvaničnim informacijama, porodica iz Vranja se uputila ka Bosni u posjetu familiji. Kako je i zašto na relativno pravom putu došlo do slijetanja sa kolovoza, utvrdiće saobraćajni vještaci.

Osnovni javni tužilac naložio je obdukciju nastradalih, zahtijevao i analizu krvi vozača, kao i vanredni tehnički pregled.

Izvor: Doznajemo.com/Alo.rs