cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

PUCNJAVA U ZGRADI ELEKTROPRIVREDE U SARAJEVU: Fejsal Hrustanović je ranjen!

U pucnjavi koja se dogodila oko 10 sati u zgradi Elektroprivrede BiH u Sarajevu, ranjen je član Nadzornog odbora ove kompanije Fejsal Hrustanović (69), javlja bh. novinska agencija Patria.

Kako je kazao jedan uposlenik Elektroprivrede, u zgradu je ušao mladić s pištoljem i upucao jednog člana NO, ali još uvijek nije poznato zašto je to uradio.
U telefonskom razgovoru, generalni direktor EP BiH Elvedin Grabovica kazao je da je bolnici sa ranjenim Hrustanovićem, a dijagnostika je u toku.
Napadač je lišen slobode i predan u nadležnost Tužilštva.
Ko je Fejsal Hrustanović?
Rođen je 1946. godine u Sarajevu. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Radio je u Jugobanci/Union banci Sarajevo, u kojoj je od 1988. godine do 1993. godine obavljao funkciju generalnog direktora. Obavljao je funkcije direktora za finansije i investicije u Energoinvestu d.d. Sarajevo i generalnog direktora Triglav BH Osiguranja d.d. Sarajevo, gdje je sada na poziciji savjetnika Uprave Društva.
Nema u vlasništvu dionice JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo, niti dionice/udjele u društvima koja se mogu smatrati konkurentskim društvima Javnom preduzeću Elektroprivreda Bosne i Hercegovine d.d. – Sarajevo – navodi se u službenoj biografiji.
(Doznajemo.com/NAP.ba)