cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

NAKON OVOG ĆE SRBI VIŠE VOLITI BiH: Pogledajte kako je divnu stvar napravio Mladen Ivanić…

Prvi put u istoriji BiH u zgradu Predsjedništva unesen je Badnjak i održan prijem povodom pravoslavnog Božića.

Obraćajući se zvanicama, domaćin prijema, predsjedavajući Predsjedništva Mladen Ivanić, rekao je da je Božić praznik kada slavimo rođenje bogočovjeka Isusa Hrista, ali i praznik kada se šalje uneverzalna poruka zajednička svim religijama, da kroz lični i zajednički preobražaj krenemo ka dobrom i boljem.


"Kod nas nije običaj da jedan političar poziva na ljubav i razumijevanje, ali praznik u čiju čast smo se okupili mi to dozvoljava'', istakao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i poručio;
"Pokušajmo malo više voljeti i razumjeti jedni druge i više nego ranije saosjećati jedni sa drugima. Poplave, koje su nas prošle godine zadesile, pokazale su da su naši građani spremniji razumjeti jedni druge i saosjećati jedni sa drugima nego mi političari.''

Obraćajući se zvanicama Ivanić je citirao blaženopočivšeg partijarha Pavla koji je govorio:

"Neće nas Bog pitati u kakvom smo vremenu i u kavim okolnostima živjeli, nego da li smo bili ljudi ili neljudi. Ako se od tuđeg zla ne branimo zlom u sebi onda ćemo biti ljudi''.

Ivanić je poručio da bi ova poruka u našem turbulentnom vremenu, mnogih stradanja i raznih destrukcija, trebala biti aktuelnija, življa i životnija u svima nama.

"Svim građanima poručujem volite i čuvajte svoje porodice, svoje bližnje, svoje prijatelje i poznanike. Tek kroz drugoga mi bivamo ono što jesmo. Svim pravoslavnim hrišćanima od srca i sa radošću čestitam Božić drevnim hrišćanskim pozdravom Mir Božiji Hristos se rodi'', poručio je Ivanić.

Božićnom prijemu, koji je pod badnjakom održan prvi put u istoriji BiH, prisustvovao je veliki broj zvanica iz vjerskog, političkog, kulturnog i javnog života BiH, kao i predstavnici diplomatskog kora.
Primjetno je bilo odsustvo predstavnika Vlade Republike Srpske i parlamentarne većine Narodne Skupštine Srpske, kao i ministara iz reda SNSD-a iz još uvijek aktuelnog saziva Savjeta ministara BiH.

Boje SNSD-a na prijemu povodom pravoslavnog Božića branio je jedino poslanik u Predstavničkom vijeću Parlamentarne skupštine BiH Lazar Prodanović.



Izvor: TV BN