cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

LOŠ GUBITNIK - POGLEDAJTE ŠTA JE SAD DODIKA SNAŠLO: Ovo je dokaza da je BiH jača od svih onih koji je pokušavaju uništiti…

Zastupnici SNSD-a u državnom Parlamentu napuštat će sjednice sve dok predsjedavajući Šefik Džaferović ne bude smijenjen, istakao je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik. Iznio je i prijedloge dopune izjave državnog Predsjedništva o evropskom putu BiH, a tiču se jasnog ukazivanja na ustavni i na podjelu nadležnosti.

Izjavu Predsjedništva BiH Dodik je okarakterizirao kao proizvod zvaničnog Brisela. No, u izjavi ne vidi interes RS i sve mu je sporno.




“Prva sporna stvar je u prvoj rečenici koja glasi - polazeći od izražene volje svih naroda i građana BiH. Nigdje, nikada i niko nije utvrdio volju naroda i građana vezano za bilo šta”, ističe Milorad Dodik, predsjednik SNSD.

Dodikove dopune odnose se i na ustavno ustrojstvo BiH.

“Nigdje se ne spominje RS, nigdje se ne spominje ustav, nigdje se ne spominje Federacija, Distrikt, kantoni... To jeste problem. Kada to dobro proučite onda vidite gdje su skrivene opasnosti i skrivene namjere”, dodao je Dodik.

Pozvao je Dodik i na ukidanje Sporazuma o rastu i zapošljavanju u BiH. Navodno mu je sporan i nisu ga prihvatile institucije RS. Također, smatra potrebnim da se precizira i obaveza rješavanja pitanja Sejdić-Finci u kasnijoj fazi. Dodik se osvrnuo i na predsjedavajućeg Zastupničkog doma BiH Šefika Džaferovića.
“Mi ćemo svaki put doći na sjednicu. Tražit ćemo tačku dnevnog reda - smjena Džaferovića. Kad odbiju da uvrste tu tačku, mi ćemo izaći. Ako stave na dnevni red, a ne izglasaju njegovu smjenu, opet ćemo izaći i tako ćemo raditi dok bude Parlamenta, dok bude nas i Džaferovića na tom mjestu. Netačno je da želimo bilo šta drugo osim da raščistimo tu priču”, tvrdi Dodik.

Potvrdio je Dodik ostavku ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Borisa Tučića. Razlog je, kaže, to što nije želio potpisati saglasnost na prodaju oružja Ukrajini.

Izvor: TV1