cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

DOKTORICA PREGLEDALA DOLE MUŠKOG PACIJENTA: Nakon toga s njim stupila u intimni odnos!?

Doktorica opšte prakse koja se upustila u se*sualni odnos sa svojim pacijentom nakon što je pregledala njegove genitalije, a sa drugim pacijentom pričala o povjerljivim medicinskim stvarima na Fejsbuku, dobila je suspenziju u trajanju od 3 mjeseca!

Dr. Biljana Nikolova-Trask, navodno je prešla granice odnosa doktor-pacijent, a sve se događalo u Broken Hillu u zapadnim dijelovima Novog Južnog Velsa (Australija).


Doktorica, po imenu bi se reklo balkanskog porijekla, ušla je u blizak odnos sa muškarcem dok je liječila njegovu ženu. No, to nije bio jedini slučaj zbog kojeg je zaradila suspenziju.

O njenom slučaju raspravljala je zdravstvena komisija za žalbe, a tokom saslušanja moglo se čuti da su dr. Nikolova i Pacijent A započeli se*sualnu vezu u šestom mjesecu 2010. godine. Nakon što se on razveo, danas žive zajedno i imaju dvoipogodišnju kćerku.

Sa Pacijentom B, doktorica je putem Facebooka pričala o rezultatima nalaza krivi i davala mu zdravstvene savjete, a sa Pacijentom D bila je u “bliskom ličnom odnosu” između 2008. i 2009. godine.

No, Nikolova-Trask negira da je išla kod tog pacijenta kući i da su imali intimne odnose, no upravo je tom pacijentu nakon pregleda genitalija navodno ponudila se*sualni odnos.

Osim suspenzije, dr. Nikolova-Trask je sankcionirana i zabranom obavljanja samostalne prakse tri godine, a naloženo joj je da pohađa kurs medicinske etike i bude pod nadzorom mentora najmanje 18 mjeseci.

Izvor: doznajemo.com