cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

RODBINA PREUZELA TIJELA NASTRADALIH: Djevojčica (4) doziva mrtve roditelje…

Četvorogodišnja djevojčica A.P., čiji su otac Đorđije (31), ljekar iz Beograda, i majka Nina Petrović (36) nastradali u nedjelju u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Zvornika, čim se probudila iz anestezije, tražila je roditelje i pitala ljekare za njih! Djevojčica se uspješno oporavlja poslije operacije, koja je obavljena u Tuzli.

Njeno zdravstveno stanje je stabilno, svjesna je i komunikativna. Nalazi se pod stalnim nadzorom ljekara, kako bi bili sigurni da je dobro - potvrdili su u bolnici.


Poslije direktnog sudara “škode fabije”, u kojoj je bila tročlana porodica, sa kamionom “mercedes” vatrogasci su iz smrskanog automobila izvukli djevojčicu, koja je poslije ukazane prve pomoći u Domu zdravlja u Milićima odmah prebačena u Opštu bolnicu u Zvorniku. Ubrzo poslije toga dijete je uz medicinsku pratnju upućeno na UKC Tuzla, gdje je i operisano.

STRAŠNA NESREĆA se dogodila na magistralnom putu Milići-Zvornik, u mjestu Vukšić Polje, kada je “škoda” iz još neutvrđenih razloga prešla u suprotnu traku i zakucala se u kamion. Od siline udarca automobil je bukvalno zgužvan, zbog čega je vatrogascima trebalo oko dva sata da izvuku nastradale!

Prema nezvaničnim informacijama, automobil je vozila djevojčicina majka, Nina Petrović, i ne isključuje se mogućnost da se nesreća dogodila prilikom alergijskog napada.

- Ima indicija da je usljed napada nehotice okrenula volan i tako prešla u suprotnu traku. Očekuje se će poslije rezultata obdukcije i izvještaja policije biti jasniji uzroci teške tragedije - navode izvori bliski istrazi.

ROĐACI PETROVIĆA kažu da su ljekar i njegova supruga uoči tragedije došli po kćerku u Čajniče.

- Djevojčica je bila kod Đorđijinih rođaka skoro cijelo ljeto. U subotu su došli da je vode nazad u Beograd. Ovo je velika tragedija za sve. Uradićemo sve samo da naš anđeo nastavi da živi normalno. Koliko znamo, ljekari su je reanimirali i ima brojne prelome. Pola rodbine juri oko nje, a druga polovina se bavi organizacijom sahrane - kaže rođak Petrovića.

Prema njegovim riječima, Đorđije i Nina su živjeli na Čukarici.

- Bili su sami u stanu, a nedaleko od njih živi i njihova bliska rođaka. Djevojčica i petogodišnji sin te rođake idu u isti vrtić i vrlo su bliski. Đorđije i Nina su bili veoma vezani za ovu rođaku. Ona još ne može da se oporavi od šoka koji je doživjela kada su joj saopštili tragičnu vijest - navodi rođak iz Čajniča.

ŠOK ZA SVE! Kako Doznajemo, Đorđije je radio kao ljekar u Domu zdravlja u ulici Goce Delčeva, na Novom Beogradu. Njegove kolege su juče bile u šoku, a o Đorđiju su imali samo riječi hvale. Pognutih glava, sa suzama u očima, odbijali su da pričaju. Pacijenti koje smo sreli u Domu zdravlja govorili su pohvalno o njemu.

- Bio je divan ljekar! Cijela moja porodica se kod njega lečila. Bio je pozitivan i uvek nasmijan. Nažalost, divni i mladi ljudi stradaju - rekao nam je jedan njegov pacijent.
Njegova supruga Nina radila je na Mašinskom fakultetu u Beogradu. Njene kolege jučer su bile zatečene kada smo ih pitali za koleginicu.

- Zar Nina tako da nastrada?! Znate li vi kakva je to žena? Uspješna, kulturna, odmjerena! Nedjelju dana prije tragedije bila je na službenom putovanju i bez problema je vozila automobil. Stalno je pričala o suprugu i kćerki. Znam da se mučila sa alergijom, ali nije pila lijekove. Izbjegavala je tablete, jer je planirala još jedno dijete - rekla nam je njena prijateljica.

Rođaci nastradalih jučer su preuzeli tijela.

Doznajemo.com/Telegraf.rs