cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

ČITAVO SELO O OVOJ SVADBI JOŠ UVIJEK PRIČA: Ovako je svog sina oženio…

Kako polako prolazi ljeto, tako se sumiraju i utisci sa svadbi, udaja, zaruka i drugih veselja koje se svake godine prave u Župi kod Prizrena, piše Balkan PLUS.

U bošnjačkom selu Nebregoštu je posljednjih godina svadbi sve više, a ono što ih čini ljepšim i zanimljivijim jeste vraćanje starim običajima i tradiciji.


Tako je bilo i ove godine u selu Nebregoštu u Župi kod Prizrena.




- Župskoj legendi u nogometu koji je bio i ostao broj jedan na ovim prostorima, Ramizu Feratiju, na ženidbu sina Redisa, pored mještana sela, došli su i mnogi prijatelji, drugovi, poznanici iz cijele Župe, Prizrena i šire.

Od sedam sati ujutru pa do kasno navečer igralo se i pjevalo, kuhala se ukusna tradicionalna jela, kitili svatovi, veselila porodica, društvo, prijatelji.

Ocu i majci Redisova svadba nije prvo porodično veselje, udavali su kćer prošle godine. Iako su je udali za jako finog i čestitog mladića, nisu krili suze kada su je ispraćali. Ove godine nije bilo tako, ocu Ramizu nije silazio osmjeh sa lica, a majci Kimeti je zasigurno dan kada je ženila svog Redisa bio najsretniji i najveseliji u životu - navodi isti izvor.

doznajemo.com