cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

ČITAVA CRNA GORA BRUJI O OVOME: Poznata srpska glumica došla na plažu, skinula se gola, a onda je…

Poznata srpska glumica Danica Maksimović saslušana je u subotu pred dežurnim sudijom za prekršaje u Ulcinju (Crna Gora) Ferizom Ćeranićem po prijavi novinarke beogradskog “Kurira” Marije Dejanović (na slici), koja tvrdi da ju je glumica napala verbalno, a potom i fizički na nudističkoj plaži na Adi. Saslušanje učesnika u incidentu je okončano, a Ćeranić je izricanje presude najavio za danas.


Osim Maksimovićeve, “Kurir” je prijavio i pripadnika obezbjeđenja Ulcinjske rivijere, koja gazduje nudističkim kampom.  Istovremeno, Rivijera je podnijela krivičnu prijavu protiv Dejanovićeve zbog neovlašćenog snimanja i objavljivanja fotografija sa Ade.

Poznata glumica juče nije htjela da komentariše događaj sa Ade: "Ne dajem izjave za medije. Molim da me razumijete", glasio je odgovor Maksimovićeve u SMS poruci na pitanje podgoričkih “Vijesti” da prokomentariše incident.

Dejanović je kazala da je bila na radnom zadatku sa fotografom Damirom Dervišagićem i da nije očekivala takvu reakciju glumice. Tvrdi da "nigdje nije pisalo da je privatna plaža“ i da joj niko nije tražio propusnicu.

- Tražili su da se skinem i ja sam u toplesu uzela ležaljku do Maksimovićeve dok je kolega ostao u blizini plaže. U međuvremenu sam urednici poslala fotografije sa mobilnog, obukla se i krenula ka kolegi. Jedan  čovjek je potrčao za nama i zahtijevao da izbrišem fotgrafije glumice. Kada sam odbila zvao je obezbjeđenje i jedan od momaka mi je oteo telefon i izbrisao fotografije, tvrdi Dejanovićeva. Nakon toga, stigla je Maksimovićeva, koja je kako tvrdi novinarka, vrijeđala, uzela njen telefon od obezbjeđenja, bacila ga na zemlju i zgazila.

Ona tvrdi da joj se glumica "unijela u facu“ i udarila je "preko usana“. Optužila je i momka iz obezbjeđenja da je prijetio njoj i kolegi.

"Nakon 20 minuta Danica me nazvala i zaprijetila da će nas uništiti tužbama ako objavimo fotografije“.

U Rivijeri ističu da prema Krivičnom zakoniku Crne Gore i članovima 174 i 175 nije dozvoljeno neovlašćeno fotografisanje i objavljivanje portreta ili snimka na bilo kom javnom ili privatnom mjestu.

- Ističemo da se ovdje radi ne o uobičajenoj već o nudističkoj plaži. Na plaži postoje jasna upozorenja da je fotografisanje zabranjeno, tu je i obezbeđenje da upozori ukoliko neko ugrožava druge kupače, kažu u Rivijeri.

Dodaju da je fotografisanje golih javnih ličnosti na nudističkoj plaži "grubo kršenje novinarskog kodeksa i izvrgavanje ruglu te uzvišene profesije“.

Tvrde da “jasna pravila” važe na svim nudističkim plažama u  svijetu, kao i na Adi Bojani.

“Fotografisanje nekoga ko je na nudističkoj plaži nije novinarstvo, već čist voajerizam“, tvrde u Rivijeri.

Doznajemo.com/Vijesti.me