cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

STRAVIČNI DETALJI UBISTVA U SARAJEVU: Tabaković je frizerki pucao u glavu, kad su policajci došli na lice mjesta…

Sinoć oko 22.45 sati, obaviještena je III PU da je u stanu, u ulici Bajrama Zenunija, općina Novi Grad Sarajevo, došlo do upotrebe vatrenog oružja kojom prilikom je jedna osoba smrtno stradala, piše novinska agencija Patria.


- Izlaskom na lice mjesta, policijski službenici su zatekli beživotno tijelo Firzeta Bodven (Halkić), rođena 1966. GODINE u mjestu Pogredina, općina Cazin, nastanjena na adresi gdje se ubistvo dogodilo. Kako se nezvanično doznaje, Bodven je bila frizerka po zanimanju, i imala je svoj frizerski salon u Sarajevu.

Od strane ljekara Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo konstatovana je smrt iste – kažu u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS).

Kako Patria nezvanično doznaje ubijena je bila djevojka inspektora Federalne uprave policije (FUP), a upravo on joj je navodno pucao u glavu.

Riječ je navodno o Harisu Tabakoviću koji je svirepo ubio djevojku pucavši joj u glavu.

Tabaković (44) rođen je u Višegradu, nastanjen u Sarajevu, a on je navodno kazao da je iz vatrenog oružja usmrtio B.F.

Tabaković je inače inspektor u FUP-u, a s 49-godišnjakinjom kojoj je, nezvanično, iz službenog pištolja pucao u glavu, bio je u vezi. Naime, na licu mjesta je pronađen i izuzet pištolj marke “Glock” i devet metaka.

Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak medicinske struke. Tijelo preminule je vozilom KJKP Pokop prevezeno u prosekturu Bare, gdje po nalogu tužioca treba biti izvršena obdukcija.

Zbog sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo, Tabaković je lišen slobode i predan u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Izvor: doznajemo.com