cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

OVO JE ČISTA LJUBAV: Pogledajte šta je DJEVOJČICA AZRA (4) kada se, ako Bog da, zdrav vrati kući!

Almer Mustafić (32) je iz Kamenice kod Zvornika, a živi u kalesijskom naselju Rainci Gornji. Oženjen Editom, i ima četverogodišnju kćerku Azru. Po profesiji je mašinski inžinjer. Proteklih mjesec dana Almer je ujednio Kalesijce i Zvorničane, ali i sve Bosance i Hercegovce, a naročito bh. dijasporu “rasutu” po cijelom svijetu.

23. marta mala Azra je ispratila oca Almera, koji je u pratnji supruge Edite otputovao u Njemačku, gdje je smješten u minhenskoj klinici “Recht der Isar”.Početkom prošlog mjeseca, u organizaciji UG “Korak” zvanično je počela akcija prikupljanja novčanih sredstava za liječenje Mustafića. Naime, na tuzlanskom UKC Almeru je dijagnosticiran Burkit limfom IV stepena visokog rizika, a za liječenje ove opasne bolesti potrebno je ići van granica BiH. Za liječenje u Njemačkoj Almeru je potrebno oko 200.000 eura.
Proteklih mjesec dana organizovane su brojne humanitarne akcije, sijela, koncerti, smotre folklora, sportska druženja (…) u Kalesiji, Tuzli, Zvorniku, Srebrenici, Živinicama (…), ali i u velikom broju gradova širom svijeta gdje žive Bosanci i Hercegovci, na kojima se prikupljao novac za Almerovo liječenje.
Humanitarnom nogometnom utakmicom na stadionu “Ada” u Tojšićima, na kojem su učestovali “Novinari”, “Dijaspora” i “Kalesijski biznismeni” zvanično je i završena humanitarna akcija prikupljanja novčanih sredstava za liječenje Almera Mustafića.
Za nešto više od mjesec dana prikupljeno je potrebnih 400.000KM. Nakon humanitarne nogometne utakmice, ukupno je prikupljeno 412.123 KM.
“Prije svega zahvaljujemo se Bogu koji nam je u proteklom periodu podario sabura da sve ovo prebrodimo. Od srca se zahvaljujemo svima koji su na bilo kakav način doprinijeli akciji prikupljanja novčanih sredstava. Sa ostaje da čekamo šta će nam doktori reći. Nadamo se najboljem. Hvala svima u ime Almera, Azre, i u moje ime”, govori nam Almerova supruga Edita, prenosi Nezavisni kalesijski portal.
Mala Azra se redovno putem Interenta čuje sa roditeljima u Njemačkoj, a obećala je babi prati kosu kada ponovo poraste, kada se zdrav vrati kući.
*********
Sve novosti vezane za prikupljanje novčanih sredstava za liječenje Almera Mustafića možete pratiti putem Facebook stranice APEL ZA POMOĆ ALMER MUSTAFIĆ.
(Doznajemo.com/NKP.ba)