cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

STRAŠNO: Evo šta su otmičari htjeli da urade sa dvogodišnje djevojčice…

Troje francuskih državljana je uhapšeno zbog sumnje da su izvršili otmicu djevojčice u Beogradu, a prema saznanjima B92 za dijete je bio pripremljen pasoš. Mišel Sebastjan (46), Sandrin Goren (40) i Kristel Eje (26) oteli su jučer oko podne dvogodišnju Mašu Prenković na Voždovcu, ali su dva sata kasnije uhapšeni na auto-putu kod Sremske Mitrovice, a djevojčica je nepovrijeđena vraćena roditeljima, Damiru i Mirjani Prenković. Prema saznanjima Kurira, kidnaperi su namjeravali da djevojčicu prodaju u inostranstvu, a iza čitavog posla stoji bugarska mafija.


MUP je saopštilo da su zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo trgovine ljudima uhapšeni M.S. (1969), S. A. G (1965) i Š. E. K (1989).

Djevojčica je pronađena bez povreda i vraćena roditeljima, a osumnjičeni će biti privedeni uz krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, navedeno je u saopštenju.

Otmičari su uhapšeni na auto-putu ka Šidu, nakon što su pokušali da probiju naplatnu rampu kod Šimanovaca vozilom sa francuskim registarskim tablicama, a dijete je pronađeno nepovrijeđeno. Kako piše ``Blic``, troje otmičara ne sarađuju sa policijom i razgovaraju među sobom na španskom. 

Otmica se dogodila u 12 časova, kada je majka sa djevojčicom u naručju izašla iz lokalnog supermarketa u Ulici braće Jerković ispred broja 227. Iz vozila koje ju je pratilo istrčao je muškarac, odgurnuo ju je i uvukao dijete u automobil. 

``Imali smo monstruozno djelo, ali su brzom i efikasnom reakcijom policije otmičari uhapšeni. Policajci su primijetili da su otmičari u jednom trenutku željeli da bace dijete preko ograde i pobjegnu bez njega, ali su bili pravovremeno opkoljeni i izbjegnut je najstrašniji scenario i dijete je živo i nepovrijeđeno``, rekao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović novinarima na mjestu hapšenja otmičara. 

Kako je objasnio ministar, vozilo otmičara stigao je ``presretač``. 

Kriminolog Božidar Spasić rekao je za B92 da je ovakva otmica dosad neviđena u Beogradu. 

``Djeluje kao organizovana akcija otmičara i način na koji je izvedena ukazuje na to da se radi o profesionalcima. Možemo da nagađamo samo o razlozima, ali se otmice rade iz tri osnovna razloga - zarad ucjene, trgovine ljudima i kada je u pitanju porodična otmica``, rekao je on.


Izvor: Kurir/b92.net