cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

BAŽDAREVIĆ POTVRDIO POJAČANJE ZMAJEVA: Dobili smo kvalitetnog igrača…

Nestrpljenje da što prije počne s konkretnim poslom u glasu Mehmeda Baždarevića osjetilo se još kada je izabran u decembru.

Sada, iako je do prvog okupljanja ostalo još oko dva mjeseca, on nema mira. Već je duboko zaglibio u posao koji nam je nevidljiv, jer nije riječ o utakmicama, treninzima sa Zmajevima, piše “Dnevni list”.


No, ovo je vrlo, vrlo važan period za reprezentaciju, sada se stvaraju temelji za eventualni povratak u kvalifikacijama. Mehmed Baždarević zna da mu je svaki dan analize situacije dragocjen.

Od dana izbora, 13. decembra 2014. godine, stalno je isticao kako ima jasan plan i koji su prvi koraci koje će poduzeti. Naglašavao je kako planira posjetiti sve reprezentativce u njihovim klubovima, kao i one koji kucaju na vrata A tima. I baš to je i radio u proteklom periodu. Kilometre je nemilosrdno gazio…

- Bio sam u Engleskoj, Italiji, Belgiji, planiram uskoro u Njemačku, Tursku, Hrvatsku, ispalio je kao iz puške.

- U ovom trenutku nemam drugog izbora nego posjetiti ih sve u klubovima, jer pred nama je izuzetno, izuzetno, izuzetno težak posao, dodao je.

O imenima potencijalnih novih Zmajeva, a koje je u međuvremenu gledao, nije htio. Nije da je riječ o poslovnoj tajni, Baždarević jednostavno želi to raditi neometan.

- Reći ću ovako. U Italiji sam gledao sve naše igrače, a vi znate koji su.

Ono što je odlučio službeno prokomentirati, slučaj je Marija Vrančića. Veznjak Paderborna, jedan od najboljih igrača sredine terena u 2. Bundesligi, dobio je državljanstvo i sada je tu na dispoziciji.

- To je sigurno dobra vijest. Dobili smo kvalitetnog igrača.

Izvor: zmajevibih7.blogspot.com