cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

TETKICA POKUŠALA DA BACI UČENICU SA TREĆEG SPRATA? Ko zataškava skandal u novobeogradskoj školi?

Tetkica jedne novobeogradske srednje škole G. V. htjela je da baci sa trećeg sprata kroz prozor R. J. (15), učenicu prvog razreda, a po svemu sudeći neko pokušava da ovaj slučaj “gurne pod tepih”. Spremačica je, kako Informer saznaje, u hodniku prišla uplakanoj djevojčici i poslije kraćeg razgovora zgrabila je za vrat i nagnula kroz otvoren prozor. Srećom, tu su bile drugarice R. J., koje su je uhvatile za noge i spriječile tragediju.


Prema riječima Vladana Jevtića, oca petnaestogodišnjakinje, čitav slučaj se odigrao 24. septembra nakon sedmog časa, oko 20 sati.

- Razredna je na času moju kćerku razdvojila od najbolje drugarice sa kojom je sjedila do tada u klupi i stavila ih je da sjede sa dečacima koji pričaju na času.

Namjera je bila da njih dvuhe utiču na “pričalice”. Moja kćerka se zbog toga rasplakala kada je izašla iz učionice – priča Vladan.

On dodaje da je u trenutku dok su učenici izlazili sa časa u hodniku ispred učionice stajala tetkica G. V., koja je primijetila uplakanu R. J.

– Tetkica je prišla mojoj kćerki i pitala je što plače. Onda joj je rekla da sjedne na prozorski sims i sve joj ispriča. Moja kćerka ju je poslušala ne sumnjajući da će je tetkica samo trenutak kasnije napasti.

Ta žena je munjevito zgrabila dijete za vrat i gurnula je kroz otvoren prozor. Držala je za vrat i bijesno joj vikala: “Hoćeš sad da ti lupim šamarčinu i da te bacim dole, da ti dam razlog da plačeš?!” – opisuje napad otac.

Sve se odigralo u dvadesetak sekundi, a R. J., kako priča Vladan, koja se uplašila da će je tetkica baciti kroz prozor, stalno je ponavljala: “Neću, neću više plakati!” On naglašava da je srećom jedna učenica sve fotografisala i da zbog toga škola nije uspjela da cijeli slučaj zataška.

Petnaestogodišnjakinja je plašeći se očeve reakcije ćutala i tek je dan kasnije sve ispričala prvo majci, a onda i razrednoj, ali umjesto brze reakcije razrednog stariješine uslijedilo je odugovlačenje.

– Kada mi je kćerka ispričala, otišao sam sa njom u policiju i podnio krivičnu prijavu u septembru. U školi su uzete izjave od moje kćerke i učenika koji su bili prisutni. Par dana kasnije policija je slučaj proslijedila tužilaštvu, ali mi je u decembru rečeno da je slučaj vraćen na doradu i od tada kao da se ništa nije dogodilo. Šta je trebalo da se desi mom djetetu pa da institucije brzo reaguju – pita se Vladan Jevtić i najavljuje tužbu protiv škole.

Interesantno je da je direktor škole obavještavajući Ministarstvo prosvjete o slučaju naveo da je spremačica G. V. sprovodila svoju “pedagogiju”.

Iako je tetkica dobila otkaz, Vladan Jevtić tvrdi da u školi koju pohađa njegova kćerka nisu reagovali na pravi način, jer njemu kao roditelju uporno ne dostavljaju školska dokumenta o incidentu, koja je on tražio.

Djevojčica R. J. zbog straha da može imati probleme u školi nije željela da priča o napadu.

Vladan Jevtić kaže da je njegova kćerka nakon brutalnog napada bila i na razgovoru kod školskog psihologa, koja mu je u jednom trenutku rekla da je tetkica i ranije imala ispade, ali da navodno škola nije mogla da joj da otkaz jer ti slučajevi nisu bili ovako drastični.

Spremačica G. V. je dan nakon incidenta srela djevojčicu u školi i rekla joj da se samo šalila.

Ona je nakon disciplinskog postupka dobila otkaz, ali na zvaničnom sajtu škole stoji da je ona još uvijek radnik ove srednjoškolske ustanove. Inače, prema nezvaničnim informacijama, G. V. se žalila na odluku o otkazu, ali direktor do sada nije sazvao školski odbor koji bi trebalo da odlučuje o žalbi.

Telegraf.rs