cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

NEVJEROVATNA IZJAVA SAFETA SUŠIĆA: Šta će Milan Đurić reći na ovo?

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je Japan u finalu Kirin kupa rezultatom 2:1 čime je osvojila prvi trofej od osamostaljenja naše zemlje.

Izabranici selektora Mehmeda Baždarevića savladali su na Kirin kupu izuzetno dvije jake nogometne reprezentacije, Dansku u polufinalu i Japan u finalu. Sva četiri gola za Zmajeve postigao je Milan Đurić koji je proglašen igračem turnira i najboljim strijelcem.


Osvajanje Kirin kupa za N1 je prokomentarisao je i bivši selektor bh. reprezentacije Safet Sušić.

"To je veliki uspjeh s obzirom da smo igrali protiv dvije jake reprezentacije. Danska i Japan koji je bio domaćin imaju zaista jako dobre ekipe. Uspjeh je još veći što je Meša otišao praktično sa rezervnom ekipom i ostavio naše najbolje igrače kod kuće. Ukazao je povjerenje mnogim mladim igračima koji su opravdali poziv. Čestitam njemu i igračima na tom uspjehu", kazao je Sušić za N1.

Pohvalio je Milana Đurića.

"On je u zadnjim kvalifikacijama pokazao svoj kvalitet i na njega se mora najozbiljnije računati. Pored Džeke i Ibiševića, sada imamo još jednog izuzetno dobrog napadača i to je ohrabrenje pred kvalifikacije koje nas očekuju", poručio je popularni Pape.

Sušić je kazao da u najizglednije vrijeme Đurić može očekivati ponude od većih evropskih klubova.

Ovakva izjava bivšeg selektora Zmajeva baš i nije u skladu sa onim kako se Sušić ponašao dok je sjedio na klupi BiH.

Naime, dok je selektor Zmajeva bio Sušić, Milan Đurić je igrao u Seriji A, ali niti jednom nije dobio poziv u reprezentaciju, čak ni onda kada je BiH uoči gostovanja u Izraelu u prošlim kvalifikacijama bila bez ijednog napadača u ekipi.

Sušić je stalno ignorisao Đurića, ali danas ga hvali na sva usta. Vremena se mijenjaju, zar ne?

zmajevibih7.blogspot.com