cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

TUGA: Srpske glumice i zvijezde estrade koje su umrle u najvećoj bijedi…

Razne vrste narkotika u kombinaciji sa alkoholom odavno su pošast koja kosi mnoge poznate ličnosti, a geslo “Živi brzo – umri mlad” doveo je do tragičnog bilansa.

U bijedi su umrli gotovo svi članovi kultnog sastava “EKV”, Margita Stefanović, Bojan Pečar, Milan Mladenović, Ivica Vdović, no i drugi novotalasni junaci Rajko Kojić, Goran Čavajda, Sonja Savić, Miomir Grujić Fleka i Milan Delčić Delča.


Margita Stefanović

margitastefanovicekv

Rock heroina, svestrana muzičarka, svojevremeno članica Beogradske filharmonije, talentovana arhitektkinja i kćerka poznatog reditelja Slavoljuba Stefanovića Ravasija, umrla je u 43. godini.
Margita i cijela ekipa iz “EKV” vjerovala je da droga može da proširi svijest i da otvori vrata percepcije, te da su snažne ličnosti jače od poroka. Zbog droge i dugova prodala je veliki stan.

Iako je bila jedna od najpopularnijih rock muzičarki, umrla je u najgoroj bijedi, kao stanar Doma za nezbrinuta lica na Voždovcu, na infektivnom odjeljenju, gde su joj posjete bile zabranjene.

Heroin je prosto uništio grupu “Ekatarina velika”. Prvi je ovaj svijet napustio bubnjar Ivica Vidović 1992. godine, dvije godine kasnije – frontmen Milan Mladenović, pa basista Bojan Pečar – 1998. Četiri godine kasnije, pridružila im se i Margita Stefanović.

Sonja Savić


sonja-savic1_f

Glumica Sonja Savić umrla je u 47. godini života od velike doze narkotika.

Komšije, nekada jedne od najtalentovanijih srpskih glumica, tvrdili su da u njenom stanu nije bilo namještaja, spavala je na dušeku na podu, a svuda okolo bili su razbacani upotrebljeni špricevi.

Delča


goran-srdanovdi

Milan Delčić Delča nije bio narkoman, međutim posao muzičara nije mogao da mu donese dovoljno novca da se izbori sa teškom bolešću. Borio se desetak godina živeći na ivici egzistencije.

Rajko Kojić


rajko-kojic

Rajko Kojić, gitarista “Riblje čorbe”, takođe je konzumirao heroin, i umro u bijednim materijalnim uslovima u malom stanu.

Goran Čavajda


cavke

Goran Čavajda, bubnjar “Električnog orgazma” takođe je imao finansijske probleme zbog droge prije svoje tragične smrti.

Izvor: Blic.rs